Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.04.07

Soha nem volt jogsija a zalai sofőrnek, aki súlyos sérüléssel végződő balesetet okozott

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amelyben a sofőr egy macskát akart kikerülni, közben súlyos sérüléssel végződő balesetet okozott Zalaszabarban.

A gyanú szerint a 24 éves vezetői engedéllyel nem rendelkező férfi tavaly október 21-én 9 óra 2 perckor Zalaszabarban, a Kossuth Lajos utcában közlekedett a Kinizsi utca felé egy Ford típusú személyautóval, amikor egy, az úton átfutó macskát akart kikerülni. A sofőr elrántotta a kormányt és frontálisan nekiütközött a vele szemben szabályosan közlekedő Audi gépkocsinak.

zalaszabar-baleset-1.jpg

zalaszabar-baleset-2.jpg

A baleset következtében a vétlen autó sofőrje nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett, a Ford utasa pedig könnyebben sérült.

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság a 24 éves zalaszabari férfival szemben közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozás vizsgálati szakaszában szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügyben keletkezett iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

(Forrás és helyszínelési fotók: Zala Megyei Rendőr-főkapitányság)