Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.02.19

Rettegésben tartotta exét a zalai férfi

Egy 27 éves, garázdaság és  zaklatás vétsége miatt már büntetett zalai  fiatalember és nőismerőse között 2017. decemberében egy kapcsolat alakult ki, ezt követően rendszeresen találkoztak, és telefonon beszéltek egymással.
A terhelt a viszonyukat szorosabbra kívánta fűzni, azonban a sértett ettől elzárkózott, ezért 2018. június 1. napján személyesen közölte a terhelttel, hogy nem kíván vele egy párt alkotni, és ne keresse őt többé.

 

zaklatas.jpg

 

A terhelt a sértett döntését elfogadni nem tudta, ezért az ezt követő héten a sértettnek azzal fenyegetőzött, hogy megöli magát. A terhelt és a sértett 2018. június 08. napján az esti órákra egy találkozót beszéltek meg Csesztregen, ahova azonban a sértett nem ment el, helyette ebben az időben barátnőjénél Szentgyörgyvölgyön tartózkodott. Ekkor a terhelt ingerült lett, és a telefonjáról - azért, hogy őt megfélemlítse – a sértettet azzal fenyegette meg, hogy őt, az apját, a nagymamáját, és a barátait is megöli, illetve bántalmazni fogja.

 

A terhelt azt írta a sértett telefonjára, hogy „Azt most mondom, halottak vagytok.”, „ Két perc ott vagyok.”, „Péter is meg a többi is megtudja veled együtt.”, „Most indultam öreganyádhoz. Vége. Most majd megtudod te is, sőt apád is telibe verem. Szóltam.”, „Halottak vagytok.”, „Most véget vetek ennek. Utána megyek apádhoz. Most majd rájössz.”. Továbbá a terhelt a fenyegetésének nyomatékot adva egy fényképfelvételt is küldött a sértett telefonjára arról, hogy ő éppen a sértett nagymamájának háza előtt áll. A terhelt üzenetei következtében a sértettben komoly félelem alakult ki.


2018. június 09. napján az esti órákban a nő – mivel beszélni akart a terhelttel – megüzente neki, hogy a csesztregi Muskátli presszóban tartózkodik. Kb. 20 órakor a terhelt ittas állapotban megjelent a presszónál, majd odament a nőhöz, aki barátaival egy társaságban volt. A terhelt a pólóját odadobta az egyik férfihez, és közölte, hogy „Vigyázz rá te csicska.”, amire az asztaltól felállt, és azért, hogy jóbarátjával, a terhelttel a konfliktust elkerülje, a presszó parkolójában lévő Alfa Romeo típusú gépkocsijához ment, és beszállt.

 

A terhelt ekkor utána ment, a kezével megakadályozta, hogy  a férfi az ajtót becsukja, azt kiabálta neki, hogy szálljon ki, mert az apja után küldi, megöli. Ekkor a társaság nőtagjai próbálták a terheltet lecsitítani, a terhelt azonban  egyiküket félrelökte, majd nagy erővel ököllel beleütött az autó visszapillantó tükrébe, ami ettől elhajolt, ráütött az autó tetejére, valamint több alkalommal belerúgott a vezetőoldali ajtóba, ami ettől enyhén behorpadt.
Ezt követően a terhelt és  a presszóba visszamentek, ahol a volt barátnő  ismét közölte a terhelttel, hogy nem szeretne vele kapcsolatot, ne keresse, ezért közöttük vita alakult ki, amely során a terhelt elvette a telefonját és lakáskulcsát, majd lökdöste őt, és megszorította a karját. Miközben  a nő próbálta az értékeit a terhelttől elvenni, közöttük dulakodás alakult ki.   

 

A terhelt kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy a presszónál tartózkodó személyekben megbotránkozást, riadalmat keltsen. Az ügyben a Lenti Járási Ügyészség zaklatás és garázdaság vétsége miatt emelt vádat - értesült honlapunk hétfőn dr. Pirger Csabától, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivőjétől.