Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.06.12

Részegen vezetett a 7-es főúton - a nagykanizsai zsaruk elfogták

Bizonytalan úttartása miatt figyeltek fel a kisrécsei sofőrre, büntetőeljárás indult az ügyben.

A 7-es számú főútvonalon, Nagykanizsa határában igazoltattak egy Ford személyautóval közlekedő 58 éves kisrécsei férfit a rendőrök június 10-én (szerdán) kora hajnalban, egy óra előtt nem sokkal.

Az ellenőrzést megelőzően a gépkocsi vezetője bizonytalan úttartással közlekedett  a főútvonalon, ezért a Fordot megállították és annak vezetőjét alkoholteszteres vizsgálatnak vetették alá a rendőrök, ami igazolta gyanújukat, mert pozitív értéket jelzett.

zala-megye-rendorseg-alkoholszonda.jpg

A láthatóan ittas férfit elfogták, majd további mintavétel céljából a Nagykanizsai Rendőrkapitányságra előállították. A mérési eredmények alapján a sofőrt gyanúsítottként hallgatták ki, az ügyben - a férfi vezetői engedélyének elvétele mellett – járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított a Nagykanizsai Rendőrkapitányság.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a közlekedők figyelmét:

- Az ittas vagy bódult vezetés kiemelt baleseti kockázati tényező a közlekedésben.
- Aki ittasan vagy bódult állapotban járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és ezzel saját, illetve mások életét, testi épségét is veszélyezteti!
- Soha ne üljön ittasan a volán mögé, valamint olyan járműbe sem, amelyet láthatóan ittas személy vezet!
- A szeszesital-fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek.
- Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést.

… hogy mindenki hazaérjen! - hívta fel a figyelmet pénteken a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.