Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.06.27

Részegen gázolt egy 72 éves sofőr Nagykanizsán

Súlyos fokú alkoholos befolyásoltság mellett gázolt, és segítség nyújtás nélkül elhajtott.

A 72 éves  nagykanizsai férfi 2019. április 1-én délután  Nagykanizsán a Hevesi úton ittas állapotban közlekedett Fiat Panda típusú személygépkocsijával a Kodály Zoltán út irányából a Bartók Béla út felé.

rendorseg-fenyhid.jpg

Amikor a járművel a Hevesi út 2. számú épület előtti útszakaszhoz ért, ittasságából eredő figyelmetlensége és a követési távolság be nem tartása miatt hátulról nekiütközött a személygépkocsijával  az előtte, vele azonos irányban haladó és forgalmi okból lassító Yamaha Aerox típusú segédmotoros kerékpár hátsó részének, amelyet  egy fiatalember vezetett. A  segédmotor felborult, a fiatalember  az úttestre esett.

A gépkocsit vezető férfi  az ütközést követően megállt. A fiatalember  az úttestről felkelve odalépett a jármű jobb első ajtajának ablakához és mutatta a jármű vezetőjének, hogy álljon félre, a férfi  azonban  balról kikerülve, elhagyta a helyszínt anélkül, hogy meggyőződött volna arról, a baleset következtében megsérült-e vagy segítségnyújtásra szorult-e. A fiatalember a baleset következtében nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A férfi vérében a cselekmény elkövetésekor 3,1-3,32 (súlyos fok) ezrelék közötti alkoholkoncentráció előidézésére alkalmas alkohol volt.

A Zalaegerszegi Járási  Ügyészség  segítségnyújtás elmulasztásának bűntette valamint ittas járművezetés vétsége miatt emelt vádat - tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.