Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.03.30

Egy 1998-ban született román férfi tavaly július 17-én a Zala megyei Sárhidán egy munkásszállóként üzemelő ingatlanon tartózkodott élettársa nevelő apjával, a sértettel.

Az ingatlanhoz napokkal korábban, a sértett tulajdonát képező román honosságú személygépkocsival érkeztek, a járművet Sárhidára a sértett vezette, mivel a terhelt vezetői férfi nem rendelkezik. A sértett a fenti napon este 20 óra körül a szálláson elaludt, az ingatlan bejáratánál parkoló gépkocsija indítókulcsát a közös szobájuk egyik szekrényére helyezte.

birosag.jpg

A román férfi ezt követően, a késő esti órákban a szálláson alkoholt, sört fogyasztott, majd hajnalban alkoholtól befolyásolt állapotban a személygépkocsi indítókulcsát magához vette, a járművet beindította és azt a tulajdonos tudta és engedélye nélkül jogtalanul használatba vette.

A román ittas állapotban, érvényes vezetői engedély nélkül közlekedett Sárhidán az Arany János utcán.  Haladása során egy enyhén balra ívelő útkanyarulatban, ittasságából eredő figyelmetlensége miatt a menetiránya szerinti jobb oldalon letért az úttestről, a lejtős, füves útpadkán a járművel érintőlegesen egy beton tuskónak ütközött, majd a füves területen tovább haladva a gépkocsi első részével egy élő fának ütközve állt meg.

A férfi a baleset következtében nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A terhelt vérében a cselekmény elkövetésekor 1,86 g/l (közepes fokú) alkoholkoncentráció előidézésére alkalmas alkohol volt.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette, valamint járművezetés ittas állapotban vétsége miatt emelt vádat a napokban - tájékoztatta honlapunkat dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.