Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.10.15

Részeg támadt a sürgősségi osztály ápolójára

Egy 53 éves cserszegtomaji férfit július 4-én a délutáni órákban erősen ittas állapotából eredő rosszulléte miatt a mentőszolgálat a Keszthelyi Városi Kórházba szállította, ahol ellátása során a sürgősségi osztályon szakápolóként dolgozó sértett segítségével az agresszív terheltet nyugtatni próbálták, józanodásig lefektették.

 

birosag.jpg

 

A férfi pár perc elteltével felkelt fekhelyéről, melyet észlelt az éppen egy másik beteget ellátó sértett, és kérdőre vonta. A férfi ekkor hirtelen az ápoló felé fordult, és egy alkalommal az arcán a füle tájékán megütötte, melynek következtében az ápolói feladatokat ellátó ápoló a kezében lévő injekciós fecskendőt és gyógyszeres dobozt a földre ejtette.

A férfi erőszakos magatartását látva az ápoló rendőri segítséget kért, a férfit visszafektette, a rendőrség kiérkezésééig a helyszínen tartotta. Agresszív indulatkitörései miatt a rendőröknek kényszerítőeszközt kellett alkalmazniuk. A szakápoló, mint egészségügyi dolgozó közfeladatot ellátó személynek minősül.

Az ügyben a Keszthelyi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak  bűntette miatt emelt vádat - értesült honlapunk dr. Pirger Csabától, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivőjétől.