Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.04.26

Részeg kamionosok estéje Nagykanizsán

Egy 1989-ben született lengyel férfi tavaly október 18-án érkezett Nagykanizsára Szlovákiából az általa vezetett kamionnal.

Nagykanizsán a Vámudvarba ment, hogy ott megpihenjen. Ugyanebben a parkolóban tartózkodott ekkor egy fehérorosz állampolgárságú kamionsofőr is, aki előző nap érkezett a kamionjával Szlovákiából. Az este folyamán a kamionsofőrök az udvarban összegyűltek, beszélgettek, ettek, ittak. A társaságban voltak ők is, és mindketten ittas állapotba kerültek.

birosag.jpg

Beszélgetés közben a két férfi összeszólalkozott, amikor politikai témákról esett szó közöttük. A vita során a lengyel kamionos két alkalommal erőteljesen arcon ütötte a fehérorosz férfit, akinek eleredt az orra vére. Erre elment onnan, lemosta magáról a vért.

Ezután a fehérorosz magához vett egy baseball ütőt és azzal kezdte kergetni a terheltet, őt a jobb karján többször meg is ütötte. Az ütésektől a lengyelnek könnyebb sérülései keletkeztek.

A fehérorosz férfinek az őt ért bántalmazás következtében nyolc napon túl gyógyuló sérülése, orrcsonttörése keletkezett, melynek gyógytartama mintegy 28 nap volt.

A kamionosok ügyében a Nagykanizsai Járási Ügyészség testi sértés bűntette miatt emelt vádat a napokban - tájékoztatta honlapunkat dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.