Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.04.16

Részeg férfi támadt mentőápolóra Nagykanizsán

Egy 37 éves nagykanizsai férfi még tavaly november 1-jén délelőtt ittas állapotban a járdán feküdt a nagykanizsai Takarék utca és Bolyai utca kereszteződésében, ezért az arra közlekedők mentőt hívtak hozzá.

mentok.jpg

A hívás nyomán a helyszínre érkezett az Országos Mentőszolgálat gépkocsijával egy mentőápoló és a gépkocsivezető, akik felsegítették a férfit, őt a mentőautó betegterébe ültették, majd a mentőápoló az ülésben biztonsági övvel rögzítette.

A részeg ezt követően kiabálni kezdett vele, trágár szavakkal szidalmazta, majd kétszer megrúgta a jobb térdén, ami miatt a mentőápoló hátratántorodott. A mentős próbálta megnyugtatni a terheltet, őt ismét megközelítette, ám a terhelt  ököllel többször feléje ütött, amely ütések elől a sértett elhajolt.

Az ápoló ezután rendőri segítséget kért, majd a férfit rendőri kísérettel szállították be a nagykanizsai kórházba. A mentős a rúgások következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, amely miatt nem terjesztett elő magánindítványt, viszont a kórház jelentette az esetet.

A részeg férfi ügyében a Nagykanizsai Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat - értesült honlapunk dr. Pirger Csabától, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivőjétől.