Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.08.02

Rendőrt fenyegetett a zalai Szentmargitfalván

S. Zoltán terhelt édesapját, id. S Zoltánt a Nagykanizsai Rendőrkapitányság járőre 2017. március 18-án 22:00 óra körüli időben a Szentmargitfalva,  szám alatti lakóhelyéről megkísérelte előállítani, mert bűncselekmény elkövetésével volt gyanúsítható.
A kiérkező rendőröket id. S. Zoltán a házból kizárta, akik erősítést hoztak, majd szolgálati kutya alkalmazásával bejutottak a lakóházba.

 

rendorsegi-auto-felirat.jpg


S. Zoltán terhelt a konyhában tartózkodott ittas állapotban, ahol az odaérkező N. Tibor r.zls. felszólította, hogy igazolja magát, azonban a terhelt ennek nem tett eleget, hanem felugrott a konyhában elhelyezett egyszemélyes kanapéra, mindkét kezét ökölbe szorította, azokat felemelte és támadó állást vett fel az ágyon állva. Azt kiabálta, hogy „gyere csak, játsszuk le, nem félek tőled, gyere csak a gumibotoddal, nem hagyom magam, meg fogunk küzdeni”

 

Az intézkedő rendőr ismételten felszólította a terheltet cselekményének abbahagyására, mire S. Zoltán továbbra is bokszoló állásban a rendőr felé lépett, majd jobb és bal öklével, egy-egy alkalommal a tőle 1 méterre álló N. Tibor rendőrzászlós felé ütött. A rendőrt az ütés nem érte el, de észlelve a támadását a jobb kezében tartott gumibottal, két alkalommal a terhelt bal alkarjára ütött.

 

Az ütések eltalálták a terheltet, de hatástalanok maradtak, mert S. Zoltán terhelt hátralépett, ismét támadó állást vett fel és azt kiabálta, hogy „gyere csak a gumibotoddal, nem érdekel, nem fáj semmi!” N. Tibor r.zls. kérésére ekkor T. Zoltán r.ftzls. a szolgálati kutyájával ment be a konyhába, itt látva a kialakult helyzetet a kutyával N. Tibor r.zls  és a terhelt közé ugrott.
Fentiek alapján S. Zoltán terhelt N. Tibor rendőr zászlóst jogszerű eljárásában fenyegetéssel akadályozta.


Fentiek alapján S. Zoltán terhelt a rendőr zászlóst jogszerű eljárásában fenyegetéssel akadályozta, ezért őt hivatalos személy elleni erőszak bűntettével vádolják- olvasható a Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség vádiratában, amelyet dr. Pirger Csabától a Zala Megyei Főügyészség ügyészétől kaptunk meg.