Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.04.19

Rendőrök elől menekültek, egy kisfiút meg a kocsiban hagytak Zalában

Egy 1999-ben született gyenesdiási fiatalember az idén január 22-én éjfél előtt Hévízen az Ady úton Cserszegtomaj felé vezetői engedély nélkül vezetett egy személygépkocsit, a járműben utasként szállította a II.r. terheltet, egy 2002-ben született cserszegtomaji fiatalembert, a III.r. terheltet, egy 2001-ben született gyenesdiási fiatalembert, és egy kisfiút, amikor egy közelében elhaladó rendőrkocsit észlelt.

rendorseg-fenyhid.jpg

Emiatt 50 km/h sebesség fölé gyorsított, hogy a – veszélyhelyzet idején a védelmi intézkedések megszegése miatti - rendőri intézkedést elkerülje. A Bikedi soron az emelkedőn jobbra ívelő kanyarba érve a sebességének nem az időjárási- és útviszonyoknak megfelelő megválasztása miatt elveszítette uralmát a jármű felett, azzal átsodródott a bal oldali forgalmi sávba, letért a bal oldali útpadkára, nekiütközött, és kidöntött beton távközlési oszlopot. Az ütközés következtében a kisfiú nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az ütközést követően a terheltek valamennyien kiugráltak a gépkocsiból és elmenekültek a helyszínről anélkül, hogy meggyőződtek volna arról, hogy a baleset következtében a gépkocsiban maradt gyermek megsérült-e, illetve segítségnyújtásra szorul-e. A gyermeknek a balesetet követően a helyszínre érkező rendőrjárőr nyújtott segítséget.
 
A terheltekkel szemben a vezetői engedély hiánya, illetve egyéb szabálysértések miatt szabálysértési eljárások kerültek lefolytatásra.

Az ügyben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség segítségnyújtás elmulasztása bűntette és vétsége miatt emelt vádat - tájékoztatta honlapunkat hétfőn dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.