Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.02.09

Rendőrkutya fékezte meg a mentőkre támadó bedrogozott keszthelyi férfit

Egy 44 éves  keszthelyi férfi  2018. január 18-án műtéti beavatkozáson esett át, majd 2018. január 22. napjától édesanyja vidéki  otthonában lábadozott, egyre zavartabb, nyugtalanabb állapotban.
2018. január 26. napján a terhelt édesanyja annyira kritikusnak látta fia állapotát, hogy 11 óra 31 perckor kihívta hozzá a mentőszolgálatot. A mentőegység tagjaiként egy mentőápoló, egy szekundáns és a  mentőgépkocsi-vezető érkezett a helyszínre, a terheltet zavart állapotban találták, egy kézkrémmel hadonászott azt állította, hogy az egy csavarhúzó.

rendorkutya.jpg

(Fotó: illusztráció. Rendőrkutyák kiképzésen. police.hu)

A terhelt a mentőgépkocsiba önként beszállt, agressziót nem mutatott, így a mentőszolgálat munkatársai elégségesnek ítélték, hogy biztonsági övvel az üléshez csatolva szállítsák, leszíjazását nem tartották szükségesnek.
A települést elhagyva a terhelt egyre izgatottabbá lett, beszéde értelmezhetetlenné, összefüggéstelenné vált, azt hajtogatta, hogy ő Isten és egy telephelyre akart menni.

A tableten éppen az esetlapot kitöltő mentőápoló sértett kezéből a terhelt váratlanul kirúgta a készüléket, ami ennek következtében a földre esett. A rúgás a sértett jobb combját is elérte. A mentőápoló  lehajolt, hogy a tabletet a jármű padlójáról felvegye, ekkor a magát a biztonsági övből időközben kicsatoló terhelt a jobb tenyerével a bal arcfelén megütötte őt, ennek hatására a sértett szemüvege a hordágyra esett.

Ekkor a terhelt már magán kívüli állapotban szidalmazta a mentősöket, toporzékolt, a jármű belsejét rugdosta, ezért  a mentőápoló megkérte a mentőgépkocsi-vezetőt, hogy álljanak meg, kérjenek segítséget. A mentőgépkocsi megállt és értesítették a kialakult helyzetről a mentőszolgálat ügyeletesét, aki rendőri intézkedést kért. A terhelt megnyugodni látszott, így a mentőjármű újból elindult, majd a zalaegerszegi alsóerdőn a kiérkező rendőrjárőrök láttán ismételten megállt, a terhelt ekkor újabb dührohamot kapott, megkísérelt kiugrani a járműből az oldalsó ajtó elhúzásával, ebben a közben ismét rákapcsolt biztonsági öv gátolta meg.

A terhelt további dühkitörését, agresszióját az intézkedő rendőrök a velük lévő szolgálati eb és testi kényszer segítségével küzdötték le, majd folyamatos fizikai kontroll alatt tartva őt, rendőri segítséggel szállította végül a mentőszolgálati egység a Zala Megyei Szent Rafael Kórház Sürgősségi betegellátó Ambulanciájára, ahol átadták a kezelést ellátó orvosnak.

A mentőápoló sértett –aki  közfeladatot ellátó személynek minősül- 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. zúzódását szenvedte el. A terhelt a cselekményét megelőzően marihuánát fogyasztott.
A férfi ellen a Zalaegerszegi Járási Ügyészség  közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat - értesült honlapunk dr. Pirger Csabától, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivőjétől.