Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.11.03

Reagálás a várföldei választással kapcsolatos cikkünkre

Levelet kaptunk Várföldéről, amelyet szó szerint közlünk.

varfolde.jpg

"Tisztelt Letenye Média!

Az október 31-én megjelent várföldei választással kapcsolatos cikkre az alábbiakkal reagálnék a korrekt tájékoztatás érdekében:

 

Határozottan visszautasítom a polgármester jelölt társam és az őt támogató képviselő jelöltek beadványaiban szereplő utalásokat, miszerint én állok a 82 fő választási jogot szerzettek mögött. Ez a valóságnak nem felel meg. 
A polgármester jelölt úr családja érdekeltségébe tartozó ingatlanba az október 13-ai választások előtt 8 ember létesített állandó lakcímet. Az ingatlan előtte több, mint egy évtizedig lakatlan volt.


A polgármester jelölt urat támogató egyik képviselő jelölt úr ingatlanához kapcsolódóan – ahol 2019. január óta nem lakott senki – 19 fő költözött be papíron. A ház évtizedekig nem volt karbantartva, szerintem lakhatatlan állapotban van.


Egy másik képviselő jelölt úr, aki szintén a polgármester jelölt támogatója, beadványában azt írta, hogy” tisztességtelenül jutott mandátumhoz az október 13-ai választáson.” Az ő ingatlanában 3-an élnek életvitel szerűen, itt 18-an lettek az állandó lakcímbejelentések miatt.
A fent említett bejelentkezésekről nem csak szóbeszédből, hanem hivatalból is van információm, mert a Közös Önkormányzati Hivatalból a névjegyzékben történő változásokról szóló értesítéseket minden esetben személyesen én hoztam ki Várföldére.


Polgármester jelölt úr a beadványaiban, nyilatkozataiban, mindezekről nem tett említést, és a településszintű bejelentésekről sem, ami mögött szintén ők állnak. Valamint nem esett szó a tartózkodási hellyel itt szavazókról sem. (Ez kb. 15 fő, őket is beleszámolták a választás előtti állandó lakcímet létesítettek számába.)

 

Meggyőződésem, hogy teljes mértékben lejárató kampány volt az ellenzék részéről. Az egyoldalú nyilatkozatokkal, beadványokkal megtévesztették a jóhiszemű embereket. További viszálykodásba nem kívánok részt venni.
Bízom abban, hogy a soron következő november 10-ei választás tiszta és jogszerű lesz, ahol a tényleges várföldei lakosok fogják eldönteni a falu vezetőinek személyét. A település érdeke is ezt kívánja.

 

Tisztelettel:
Szörcsökné Horváth Mária  
Várfölde, 2019. november 03."

Új választás lesz Várföldén, mert a szavazás előtt hirtelen sokan lettek a faluban

Új választás lesz a Zala megyei Várföldén , mert a bíróság határozata szerint közel a felével megnőtt az ott lakók száma három hónap alatt. Van olyan ház, ahol tizenhárman laknak az ellenzéki polgármester szerint - számolt be az esetről az ATV. loading...