Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.03.08

Rablógyilkos ellen emeltek vádat Zalában

Álmában vert halálra, majd rabolt ki lakásában egy idős asszonyt egy zalaegerszegi férfi, aki ellen rablógyilkosság miatt emeltek vádat - tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség szerdán az MTI-t.

A főügyészség közleménye szerint a büntetett előéletű férfit 2016 júniusában elhagyta az élettársa az állandó vitáik és a tettlegességig fajuló veszekedéseik miatt.
A kapcsolat helyreállítása érdekében a munkanélküli, jövedelemmel nem rendelkező 30 éves férfi mindenáron pénzt akart szerezni.

 

zalaegerszeg-gyilkossag-2016.jpg


Június 25-re virradó éjszaka felfeszítette egy zalaegerszegi lakóház bejárati ajtaját, ahol egyedül élt egy 68 éves asszony. A férfi kétszer az ágyában alvó nő fejére sújtott, aki olyan súlyos koponyasérüléseket szenvedett, hogy perceken belül meghalt.
Az elkövető felforgatta az egész lakást, hogy értékekhez jusson, és magához vette az asszony otthon tartott 90 ezer forintját. A bűncselekmény nyomait úgy próbálta leplezni, hogy őrölt kávét és vegyszereket szórt szét, majd távozott a házból.
A jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő férfi ellen nyereségvágyból, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a Zala Megyei Főügyészség. MTI