Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.10.22

Prelogban járt Kistolmács képviselete

Az Interreg Magyarország-Horvátország Határon Átnyúló Együttműködés 2014-2020 keretében valósul meg az Aqua Adventures című projekt, melyben Kistolmács Község Önkormányzata és Prelog Városa projektpartnerként vesz részt.

 

prelog-2021-4.jpg

 

A projekt közel 1 éve indult, de a vírushelyzetre való tekintettel a kollégák eddig csak online platformon keresztül tudtak egyeztetni. 2021. október 20-án azonban lehetőség nyílt személyes projekttalálkozó megtartására, melyet a horvátországi Perlakra szerveztek.

 

prelog-2021-2.jpg

 

Kistolmács részéről Simonyai Imre - Városfejlesztési és Műszaki Osztályvezető, Németh-Simon Tamara - Pénzügyi Osztályvezető, Zadravecz Bernadett – projekt asszisztens és Vinhoffer Judit, projektmenedzser látogatott el a prelogi önkormányzathoz.

 

prelog-2021-3.jpg

 

A találkozó első felében szakmai egyeztetés folyt: napirendi pont volt az infrastrukturális beruházás ütemtervének áttekintése, a pénzügyi elszámolások kérdése és a jövőbeli határon átnyúló rendezvények megszervezése. A projekt megvalósítása során Kistolmácson és Prelogban is egy turisztikai központ fog épülni, melyek a belföldi turistákon túl a szomszédos országból érkező látogatók számára is lehetőség ad megismerni néhány határon túli, mégis közeli természeti látnivalót.

 

prelog-2021.jpg

 

A délután folyamán a projektcsapat felfedező sétát tett a városban és ellátogattak a tervezett beruházás helyszínére. A találkozó sikeressége bizonyítja a szoros horvát-magyar együttműködést, mely megalapozza az új projektötletek kidolgozását a 2021-2027-es programozási időszakban.

interreg_logo_hu.jpg

huhr_logo_hu_large.jpg

logo-aa.png