Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.03.21

Piásan, jogosítvány nélkül a kijárási tilalom alatt autózott Letenyén egy becsehelyi férfi

Büntető- és szabálysértési eljárás is indult a 36 éves becsehelyi lakos ellen.

A Letenyei Rendőrőrs járőrei március 19-én (pénteken) éjszaka 22 óra 30 perc körül Letenyén, a Csallóköz utcában ellenőriztek egy személyautót, és igazoltatták annak vezetőjét és utasát.

A 36 éves becsehelyi sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, továbbá a férfi a vezetői engedélyét sem tudta átadni a járőröknek, mert azzal nem rendelkezett.

A jármű vezetőjét további mintavételre a Nagykanizsai Rendőrkapitányságra előállították, és a mérési eredmények alapján gyanúsítottként hallgatták ki járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Az engedély nélküli vezetés miatt a rendőrök szabálysértési eljárást kezdeményeztek a sofőrrel szemben, a kijárási korlátozás megszegése miatt őt és szintén férfi utasát is helyszíni bírsággal sújtották.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy aki alkoholfogyasztást követően volán mögé ül, fokozott kockázatot vállal, és nem csak saját, de mások életét és testi épségét is veszélyezteti - tájékoztatott szombaton a ZMRFK.

rendorseg-zala-megye-szondaztatas.jpg