Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.07.08

Pénzmosó bűnbandát számoltak fel a zalai rendőrök

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Alosztálya 2018-ban rendelt el nyomozást pénzmosás bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen.

Az eljárás adatai szerint a bűnbanda tagjai 2014-ben és 2015-ben, majd pedig 2018-tól egészen 2020-ig külföldön elkövetett csalásokból származó pénzösszegeket fogadtak a bankszámláikon, majd azokat felvéve a megalapozott gyanú szerint részben a csalás elkövetőinek adták vissza készpénzben, részben pedig saját megélhetésükre fordították.

zala-megyei-rendor-fokapitanysag.jpg

A Zala megyei nyomozók aprólékosan beszerzett adatok és bizonyítékok alapján felgöngyölítették az ügyet, és azonosították a feltételezett elkövetőket. Az eljárás során a bűncselekmények két főszervezőjét őrizetbe vették, akiknek a bíróság a letartóztatását is elrendelte. A büntetőeljárás során összesen további 23 személlyel szemben állt fenn a megalapozott gyanú, amely alapján őket is gyanúsítottként hallgatták ki a zalai nyomozók.

A rendőrök vagyonvisszaszerzés érdekében a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható bankszámlák egyenlegét, értéktárgyakat, informatikai eszközöket és készpénzt foglaltak le több, mint 160 millió forint értékben.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Alosztályának munkatársai a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban különösen nagy értékre elkövetett pénzmosás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt átadták az illetékes ügyészségnek - tájékoztatott csütörtökön a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.