Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.01.03

Parlamenti őr terített le egy késsel fenyegetőző férfit Zalaegerszegen

A 70 éves zalaegerszegi férfi 2018. szeptember 10-én 18 óra körüli időben Zalaegerszegen, a kertvárosi autóbusz fordulóban erősen ittas állapotban a buszmegállóhoz érkező, számára ismeretlen férfi elé ugrott, majd indulatosan a „ne dumáljál, most leszúrlak, te szar” felkiáltással váratlanul előrántott és a sértettre fogott egy 7 cm pengehosszúságú zsebkést. A késsel hadonászni kezdett a sértett felé, miközben azt hangoztatta, hogy szerinte háborús bűnös és le fogja szúrni őt. A sértett folyamatosan hátrált előle, miközben a férfi késsel a kezében szúró és vágó mozdulatokat tett felé, folyamatosan azzal fenyegetve, hogy leszúrja.

orszaggyulesi-orseg.jpg

A fotó illusztráció. Az Országgyűlési Őrség egyik tagjának jelvénye

A sértett elindult a Fenyő presszó irányába, amikor az események szemtanúja, egy éppen arra járó országgyűlési őr, szolgálatba helyezte magát és felszólította a férfit a kés eldobására, aki ennek nem tett eleget és az immár hivatalos személyként intézkedő férfit is elkezdte szidalmazni. Ekkor az országgyűlési őr a tanult fogásokkal a földre vitte a férfit, majd kivette a kezéből a zsebkést és értesítette a rendőrséget.
 
A terhelt cselekménye – az elkövetés eszközének jellegére és a szúró mozdulatok mellkasra, illetve fejre irányultságára tekintettel – alkalmas volt arra, hogy a sértettnek 8 napon túl gyógyuló sérülést okozzon, a tényleges sérülés kizárólag a sértett támadás előli folyamatos kitérésének köszönhetően nem következett be.

A férfi ellen kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása miatt garázdaság bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat ellene a Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség - értesült honlapunk dr. Jánky Judittól a Zala Megyei Főügyészség helyettes-sajtószóvivőjétől.