Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.09.13

Ösztöndíjat kaptak a Mura menti általános iskolások

Az EFOP-3.9.2-16-2017-00050 – Humán kapacitások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek, Humán kapacitások fejlesztése a Mura Nemzeti Program nyugati térségében elnevezésű projektben kedvezményezett önkormányzatok és önkormányzati társulások a térség tehetséges, hátrányos helyzetű fiataljai számára, a fent megnevezett projekt támogatásával ösztöndíjat hoztunk létre a 2018-as évben.

mura-program-osztondij-1.jpg

Szeptember 7-én, délután Cseresnyés Péter miniszteri biztos úrral és Iványi László polgármester úrral Bázakerettyén tartottunk ünnepséget az ösztöndíjprogramban támogatást nyert tanulók, szüleik és pedagógusaik részére - mondta honlapunknak Farkas Szilárd, Letenye Város Polgármestere.

A rendezvényen köszöntöttem a jelenlévő szülőket és tanulóifjúságot. Beszédemben kiemeltem, hogy a Tehetség Ösztöndíjprogram finanszírozását a projektpartnerek megbízása alapján Letenye Város Önkormányzata, mint konzorciumi partner végzi. A programban a 2018/19-es tanévben 38 tanuló vehet át oklevelet, mely egyben a támogatás megítélését is jelenti.

mura-program-osztondij-2.jpg

Az EFOP-3.9.2-16-2017-00050 azonosítószámú projekt a 2018/2019-es, a 2019/2020-as, a 2020/2021-es és a 2021/22-es tanévre biztosít ösztöndíjat, 4x10, azaz összesen 40 hónapon keresztül, a tanév kezdetétől (szeptember 1-től), a tanév végéig (június 30-ig) terjedő 10 hónapra vonatkozóan. Évente 40 tanuló támogatható. Az ösztöndíj mértékének összege: havi 8.000 forint/tanuló.

A Tehetség Ösztöndíjprogram adminisztratív teendőinek ellátásáért az EFOP-3.9.2-16-2017-00050 – Humán kapacitások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek, Humán kapacitások fejlesztése a Mura Nemzeti Program nyugati térségében elnevezésű projekt szakmai vezetője és projektmenedzsere felel.

A projekt által érintett 34 településen élő általános iskolai tanulók tanulmányi előmenetelének segítése a hátrányos helyzet csökkentésével, a szülői terhek mérséklése, és annak ösztönzése, hogy az ösztöndíjban részesülő fiatalok iskoláik elvégzése után szülőföldjükön telepedjenek le.

mura-program-osztondij-3.jpg

A Tehetség Ösztöndíjprogram által nyújtott ösztöndíjra az az általános iskolai 4; 5; 6; 7. évfolyamos tanuló pályázhatott, aki a projekt által lefedett területén él, és bejelentett lakcímmel rendelkezik az érintett 34 település valamelyikén.

A projekttel érintett iskolák: Pusztamagyaródi Kenyeres Elemér Általános Iskola Arany János Tagiskolája Bánokszentgyörgy, Becsehelyi Általános Iskola, Becsehelyi Általános Iskola Bázakerettyei Tagintézménye, Muraszemenyei Általános Iskola, Letenyei Andrássy Gyula Általános Iskola, Pusztamagyaródi Kenyeres Elemér Általános Iskola, Borsfai Fekete István Általános Iskola, Zrínyi Miklós Általános Iskola Murakeresztúr, Tótszerdahelyi Zrínyi Katarina Horvát Általános Iskola, Tófeji Kincskereső Általános Iskola.

A projektterület települései: Tófej, Pusztaszentlászló, Pusztamagyaród, Szentliszló, Bucsuta, Oltárc, Várfölde, Bánokszentgyörgy, Borsfa, Valkonya, Petrivente, Fityeház, Murakeresztúr, Molnári, Semjénháza, Tótszerdahely, Tótszentmárton, Becsehely, Letenye, Zajk, Kistolmács, Murarátka, Csörnyeföld, Muraszemenye, Kerkaszentkirály, Tornyiszentmiklós, Szécsisziget, Tormafölde, Szentmargitfalva, Kiscsehi, Maróc, Lispeszentadorján, Lasztonya, Bázakerettye - tudtuk meg Farkas Szilárd letenyei polgármestertől.