Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.08.09

Összebarkácsolt motorral, jogosítvány nélkül bukott le egy becsehelyi férfi

Új bűncselekmény került a BTK-ba, mégpedig a járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétsége.

Egy 1995-ben született becsehelyi férfi július 1-jén, 14.38 órakor, a 7-es főútvonalon, Becsehely és Petrivente elágazónál valamint  július 2-án, 11.43 órakor Nagykanizsán, a Szent Flórián téren úgy vezette a saját tulajdonát képező, házilag készített motorkerékpárját, hogy vezetői engedéllyel soha nem rendelkezett, illetve engedély nélküli vezetés és más szabálysértés miatt a Nagykanizsai Rendőrkapitányság szabálysértési ügyben június 1-jén jogerős határozatával 10 hónapra, majd egy másik szabálysértési ügyben június 4-én jogerős határozatával ismét 10 hónapra eltiltotta.

A vádlottat a rendőrjárőr 2021. július 5-én 12.35. órakor Nagykanizsán, a Boszorkány utcában újból megállította, ekkor motorkerékpárján a Honeywell iparterület irányából a Tesco áruház irányába közlekedett. A vádlott azzal, hogy a járművet vezetői engedély hiányában és eltiltás hatálya alatt vezette, megszegte a KRESZ 4.§ (1) bekezdés a) pontjában foglalt rendelkezéseket.

Az ügyben a Nagykanizsai Járási Ügyészség pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt a napokban - tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.

becsehely-felirat.jpg