Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.06.03

Orvosra támadt egy részeg férfi a keszthelyi kórházban

Egy 1992-ben született büntetett előéletű pécsváradi férfit tavaly augusztus 22-én 18 óra tájban az Országos Mentőszolgálat szállította be a Keszthelyi Kórházba erős alkoholos befolyásoltságából eredő, közterületen tanúsított „bizarr” viselkedése miatt.

mentok.jpg

A férfit a kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályának fektető-elkülönítő részlegén helyezték el, ahol ittas állapota miatt elaludt. Fél tíz körül ébredt fel, melyet követően az ambuláns lap kiállítása mellett eltávozására kerülhetett volna sor, amikor a karjában lévő infúziós kanül eltávolítása során agresszívvé vált, a kanült a kezéből kitépte és az őt nyugtatni próbáló osztályos orvossal és betegápolóval kiabálni kezdett, és fenyegette őket.

A részeg az osztályos orvos irányába hadonászó mozdulatokat tett, mire az orvos megpróbálta a kezét lefogni, amikor az ittas férfi egy erőteljes mozdulattal a fektető-helyiségben lévő két szekrény közötti székre lökte, majd többször is a mellkasa és feje felé ütött.

A férfi erőszakos, agresszív magatartását látva egy másik orvos, illetve betegápoló is a megtámadott orvos segítségére indult és együttes erővel a férfit a helyiség padlózatára fektették, majd a rendőrség kiérkezésééig a helyszínen tartották, azonban a terhelt erőszakos indulatkitörései miatt vele szemben csak kényszerítőeszköz alkalmazása mellett lehetett intézkedést foganatosítani.

A részeg ellátását végző orvos, mint egészségügyi dolgozó közfeladatot ellátó személynek minősül, ezért a Keszthelyi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt a napokban emelt vádat - tájékoztatta honlapunkat dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.