Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.05.27

Országos díjat nyert, európai díjra javasolják a zalai csodafalut Nagypálit

Dr. Dukai Miklós a Belügyminisztérium önkormányzati helyettes államtitkára a mai napon, Komlóskán (BAZ megye) átadta a Magyarországi Falumegújítási Díj – 2015. évi díjazottjainak járó elismeréseket. Az első helyezést a falufejlesztés legkiemelkedőbb minőségű megvalósításáért a Zala megyei Nagypáli község érdemelte ki.

 

nagypali.jpg

 

A pályázatokat elbíráló Falumegújítási Szakértői Bizottság a belügyminiszter és a miniszterelnökséget vezető miniszter által kinevezett képviselőkből, összesen 9 főből állt. A Bizottság – a pályaművek áttanulmányozása mellett – helyszíni bejárások, konzultációk révén is vizsgálta a legjobb pályázatokat benyújtó települések falumegújítási tevékenységét. A tavalyi pályázatot meghirdetők célja, hogy felkutassák, díjazzák és ezzel "reflektorfénybe állítsák“, azokat a települési közösségeket, amelyek kimagasló és példaszerű színvonalon végzik jövőbemutató
fejlesztési munkájukat.
A Bizottság örömmel állapította meg, hogy sosem volt még ilyen magas a beadott pályaművek színvonala, ami jelentősen megnehezítette a döntéshozatalt.
A győztest a Belügyminisztérium nevezte az Európai Falumegújítási Díjra. Az ünnepségen a belügyminiszter ajándékai – dísztárgyak, illetve – a két miniszter által aláírt – dicsérő oklevelek kerültek átadásra.
További három kategóriában, közel 20 települést jutalmaztak még elismerésekkel.
(OS - Belügyminisztérium)