Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.07.19

Orgazdát fogtak Letenyénél

B. Ivan ukrán állampolgárt a forgalmi rendszámú olasz honosságú Chrysler típusú személygépkocsi vezetőjeként 2017. március 28-án 22.45 órakor a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Zala Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóság járőrei az M70-es autóút 3+800-as kilométerszelvényénél ellenőrzés alá vonták.

 

m70-autopalya.jpg

 

A gépkocsi ellenőrzése során a pénzügyőrök a személyes poggyász mennyiségen felül a hátsó kárpitja mögött, a hátsó ajtóban és a padlóburkolat alatt nagy mennyiségű cigarettát találtak.

A tételes ellenőrzés alkalmával a járműből 829.540,-Forint értékben 50 karton (10000 szál) Marlboro Red és 24 karton (4.800 szál) Marlboro Gold márkájú magyar adójegy nélküli, ukrán zárjegyes cigarettát foglaltak le és vettek nyilvántartásba.

B. Ivan terhelt a nála megtalált cigarettát előzetes telefonos egyeztetést követően elfogása napján 6 euro/karton áron vásárolta ismeretlen személyazonosságú személyektől Budapesten, hogy azt Olaszországba szállítsa és haszonnal továbbértékesítse.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Zala Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóság a szállítójármű és a cigaretta sorsáról jövedéki eljárás keretében intézkedtek, B. Ivannal szemben 894.290,-Forint jövedéki bírságot szabtak ki.

Az ukránt orgazdaság bűntettével vádolja a Nagykanizsa Járási Ügyészség.