Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.06.23

Orbán Viktor Nagykanizsán: kétszer két sávosra bővítik az M70-est

Az M70-es út bővítését is magában foglaló fejlesztési programról állapodott meg Orbán Viktor miniszterelnök kedden Nagykanizsán.

 

nagykanizsa-orban-viktor.jpg

(A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen a Nagykanizsára érkező Orbán Viktor miniszterelnököt helyiek köszöntik 2015. június 23-án. A kormányfő a Modern Városok Program keretében együttműködési megállapodást írt alá a város vezetőivel)

 

A kormányfő - miután a Modern városok program részeként együttműködési megállapodást írt alá Dénes Sándor (Fidesz-KDNP) polgármesterrel - kifejtette: a fejlesztési program részeként új ipari területet hoznak létre a városban, 2018-ig kétszer két sávosra bővítik a szlovén határhoz vezető M70-es utat, és megépítik a Nagykanizsát elkerülő út első ütemét.

 

Emellett felépül egy nagyjából háromezer ember befogadására alkalmas multifunkcionális sport- és rendezvénycsarnok, valamint egy 50 méteres fedett uszoda - tájékoztatott Orbán Viktor.


Közölte: megállapodtak a Mura-vidék fejlesztésének programjáról is, aminek része egyebek mellett egy kerékpárútrendszer kiépítése. MTI