Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.12.05

Opelt vert szét egy részeg borsfai férfi

Egy  büntetett előéletű  23 éves borsfai férfi november 16-án este 20.00 óra körül ittas állapotban Páka község belterületén, a Páka, Rákóczi út 4. számú ingatlan előtt a közvilágítással ellátott utcán parkoló Opel Astra típusú személygépkocsit megrongálta, a gépkocsi bal oldali visszapillantó tükrét lábbal lerúgta, míg a bal első oldali szélvédőt könyökkel beverte, amelynek következtében a jármű visszapillantó tükre lerepült, a bal oldali első szélvédő pedig teljesen betört.

birosag.jpg

Ezt követően a férfi a társaságában lévő testvérével távozott a helyszínről, majd kb. egy óra múlva, 21.00 óra körül visszatért és az Opel jobb oldali visszapillantó tükrét is lerúgta, továbbá a jármű hátsó szélvédőjét és jobb oldali első ablakát is több alkalommal megütötte, amelyek ennek következtében teljesen betörtek.

A férfi ezután a vele lévő testvérével együtt a helyszínt elhagyta, gyalogosan otthonába távozott. A férfi a személygépkocsi megrongálásával összesen 74.520 Ft kárt okozott.  

A férfi Pákán megvalósított öncélú és indokolatlan rongálása kihívóan közösségellenes erőszakos magatartás, amely alkalmas volt arra, hogy az esti órákban Pákán a Rákóczi utcában közlekedőkben, illetve az utcában lakó személyekben megbotránkozást és riadalmat keltsen - tájékoztatta honlapunkat dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.

Az ügy a nagykanizsai bíróságon folytatódik.