Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.09.27

Önerőből építettek kápolnát Tótszentmártonban

Egy idei tavaszi medjugorjei zarándoklat során fogant meg az ötlet, hogy a tótszentmártoni Haszon Beáta és egy tenni akaró közösség kápolnát építtet a tótszentmártoni hegyen. A Szűzanya jelenésének helyén eldöntötték, hogy valamit tenni kell, főleg, hogy a fiatalokban is lángra lobbantsák a hit beléjük nevelt parazsát - mondta Haszon Beáta.

 

totszentmarton-kapolna-avato-1.jpg

 

totszentmarton-kapolna-avato-2.jpg

 

totszentmarton-kapolna-avato-3.jpg

 

 

Kifeszített szivárvány néven létrehoztak egy Facebook csoportot és ott meghirdették, hogy egy kis kápolnát építenének a szentmártoni hegyen. Nem voltak tervrajzok, minden mester a saját ötletét valósította meg.  Hívás nélkül is volt mindig elég ember ha betonozni, falazni kellett, sokan ajánlottak fel az építkezéshez szükséges anyagokat, étel, italban sem volt hiány. Az égből pottyant ötlet aztán szeptemberre valósággá vált.  A kápolna megáldására a múlt hét vasárnapján került sor.

 

totszentmarton-kapolna-avato-4.jpg

 

totszentmarton-kapolna-avato-5.jpg

 

totszentmarton-kapolna-avato-6.jpg


- A kápolna berendezése, szobrai és a keresztfája és megmunkálása is felajánlás a csoport tagjaitól, barátoktól, ismerősöktől. A kereszt az üdvösség és a szeretet jele. A szeretet pedig maga az Isten. A Szűzanya szobrát édesanyámtól kaptam, aminek már rég ide terveztem helyet - mondta Beáta. A kápolnát az Oltalmazó Szeretetnek ajánlották fel. A tótszentmártoni Kámán-hegy végében lévő épületet több pap és nagyszámú hívő jelenlétében, szentmise keretén belül Marton István tótszerdahelyi plébános áldotta meg. A program során közreműködtek a tótszentmártoni és tótszerdahelyi kulturális egyesületek kórusai.