Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.02.07

Olajat keres Bázakerettye környékén a MOL

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Mol aláírta a koncessziós szerződéseket a negyedik bányászati koncesszió tenderen elnyert hat szénhidrogén kutatási területre - tette közzé az olajipari vállalat kedden a BÉT hivatalos honlapján.

 

bazakerettye-mol-olajkut.jpg

 

A közlemény szerint a Mol így - a már jogosultságában álló közel 4200 négyzetkilométer mellett - újabb, mintegy 4200 négyzetkilométeren kezdheti meg a szénhidrogén kutatást Bázakerettye, Bucsa, Jászárokszállás, Mezőtúr, Okány-nyugat és Zala-nyugat területeken.
A Mol kutatási tevékenysége során egyaránt megkísérli geológiai vagyonnal bizonyítottan rendelkező kutatási területek, valamint újabb, potenciális mezők feltárását is. Utóbbiakat a készülő Pannon-medence geológiai tanulmányból választják ki.
Korábban a Mol norvég leányvállalata, a Mol Norge négy kutatási blokkot szerzett, amelyek Norvégia kontinentális talapzatán helyezkednek el. A négy blokk egyikében a Mol operátorként szerepel majd. A kutatási portfolió sikeres bővítése nagymértékben hozzájárul a Mol 2030-as stratégiájának megvalósításához - olvasható a közleményben.
A közlemény idézi Berislav Gasót, a vállalatcsoport kutatás-termelési üzletágának ügyvezető igazgatóját, aki kifejtette, " meggyőződésem, hogy közép-európai és norvég portfoliónk bővítése egyaránt támogatja majd az organikus készletpótlás megvalósulását a csoport számára". MTI