Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.08.17

Nyugdíjas tolvaj a Lenti Termálfürdőben

Egy 1955-ben született lenti férfi 2019. és 2020. évben éves bérlettel rendelkezett a Lenti Termálfürdőbe, annak fürdő és masszázs szolgáltatásait is rendszeresen igénybe vette, így gyakran tartózkodott a fürdő területén.

A nyugdíjas vádlott 2020. januárjában elhatározta, hogy a nyugdíjból származó havi jövedelmét rendszeresen oly módon egészíti ki, hogy a Lenti Termálfürdőben való tartózkodása során a fedett fürdő pihenőterében a fürdővendégek által a nyugágyakon őrizetlenül hagyott táskákból készpénzt tulajdonít el. Ennek megfelelően a vádlott rendszeres haszonszerzésre törekedve a termálfürdőben az alábbi bűncselekményeket követtel el.

lenti.jpg

- 2020. január végén, február elején – pontosan meg nem határozható napon - a vádlott a fürdő pihenőterében egy ismeretlen sértett által az egyik nyugágyon őrizetlenül hagyott táskából jogtalanul eltulajdonított 120 euró készpénzt. A lopással okozott kár 120 euró (40.398,- Ft) volt, amely a vádlottól a nyomozás során lefoglalásra került.

- 2020. március 04.-én kb. 10 órától kezdődően kb. 16 óra 30 percig egy házaspár –sértettek- a Lenti Termálfürdőben tartózkodtak, utazótáskájukat pedig a benne lévő pénztárcáikkal a fedett fürdő pihenőterében lévő nyugágyra pakolták le. Amikor a nap folyamán a sértettek fürödni mentek, a vádlott észlelte az őrizetlenül hagyott táskájukat, és kihasználva a sértettek távollétét, A nő pénztárcájából 10.500,- Ft, míg a férfi pénztárcájából 20.000,- Ft és 10 euró készpénzt tulajdonított el jogtalanul. A vádlott az eltulajdonított euró egy részét ezt követően Szlovéniában élelmiszervásárlásra elköltött.  

- 2020. március 09.-én 09 és 10 óra közötti időpontban a vádlott ismét a fürdőben tartózkodott, amikor észrevett a fedett fürdő pihenőjében egy nyugágyon őrizetlenül hagyott női táskát. Ekkor a vádlott a táskában lévő neszeszerből kivett, és jogtalanul eltulajdonított az ismeretlenül maradt sértettől 50 euró készpénzt.

- 2020. március 09.-én 10 órakor a Lenti Termálfürdőt üzemeltető Kft. ügyvezető igazgatója szúrópróbaszerű ellenőrzést végzett a fürdőben, vendégként megjelenve. A laptoptáskáját a benne lévő laptoppal és pénztárcájával együtt letette a fedett fürdő pihenőterében lévő egyik nyugágyra, majd átment az élményfürdőbe. Mindezt a pihenőtérben tartózkodó vádlott is észlelte, így kihasználva a sértett távollétét, a sértett őrizetlenül hagyott pénztárcájából kivett, és jogtalanul eltulajdonított 26.500,- Ft készpénzt.

Az ügyben a Lenti Járási Ügyészség lopás vétsége miatt emelt vádat a napokban - tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.