Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.08.02

Nótórius ittas vezető ellen emeltek vádat Zalában

Egy 37 éves lakhegyi férfit a bíróság 2013-ban járművezetés ittas állapotban bűntette miatt 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztette, valamint 2 év 1 hónap időtartamra eltiltotta a közúti járművezetéstől.

Később a bíróság 2014-ben járművezetés ittas állapotban vétsége miatt pénzbüntetésre ítélte és 2 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől.

rendorseg-fenyhid.jpg

Legutóbb a bíróság 2017-ben járművezetés ittas állapotban vétsége miatt 10 hónap fogházbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztette, valamint 3 év időtartamra eltiltotta a közúti járművezetéstől. A próbaidő 2019. augusztus 08. napján telt volna le.

Ezek után a férfi tavaly december 22-én éjfél körül ittas állapotban, érvényes vezetői engedély nélkül, járművezetéstől eltiltás hatálya alatt közlekedett Lakhegyen a Petőfi utcában egy  német hatósági jelzésű személygépkocsival.

Haladása során a Petőfi utca 61. számú ingatlan előtti útszakaszon ittasságából eredő figyelmetlensége és a sebesség helytelen megválasztása miatt a járművel áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, letért az útpadkára, majd a vízelvezető árokba hajtott, ahol a jármű első részével az ingatlan előtti beton híd északi hídfőjének ütközött, és a gépkocsi ki is gyulladt.  A férfi a baleset során nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett. Vérében a cselekmény elkövetésekor 1,52 g/l (közepes fok) alkoholkoncentráció előidézésére alkalmas szeszes ital fogyasztásából származó alkohol volt.

Az ügyben a Zalaegerszegi Járási  Ügyészség  járművezetés ittas állapotban  vétsége miatt emelt vádat - értesült honlapunk dr. Pirger Csabától, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivőjétől.