Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.08.18

Nótórius ittas vezető áll bíróság elé Zalában

Egy 1990-ben született várvölgyi férfit az utóbbi években  a bíróság ittas állapotban elkövetett közúti járművezetés vétsége miatt 192 óra közérdekű munka büntetésre és 3 év 4 hó közúti járművezetéstől eltiltásra,  35 nap elzárásra és 1 év 10 hó közúti járművezetéstől eltiltásra, 10 hó fogházra 3 év járművezetéstől eltiltásra és 1 év közügyektől eltiltásra, a negyedik alkalommal pedig 60 nap elzárásra és 3 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte.

A férfi ezek ellenére tavaly március 3-án 18 óra 35 perckor ittas állapotban, vezetői engedély hiányában, utast szállítva vezette a forgalomból ideiglenesen kivont BMW 318 I típusú személygépkocsit Vonyarcvashegy belterületén, a Fő úton.

alkoholszonda-1.jpg

A Fő út 39. szám elé érve az előtte haladó, utasokat szállító Renault Twingo személygépkocsi előzésébe kezdett oly módon, hogy a személygépkocsi kormányát hirtelen balra, majd jobbra rántotta, melynek során a gépkocsi hátulja balra kitört, a terhelt elvesztette az uralmát a jármű irányítása felett, a gépkocsi jobbra sodródott, mely során a BMW jobb elejével érintőlegesen a Renault bal elejének ütközött.

A BMW személygépkocsi a Renault előtt elhaladt, majd a Fő út 41. számú ingatlan kerítésének ütközött, majd tovább sodródva az udvaron álló, utasok nélkül, lezárt állapotban hátrahagyott Opel Vectra típusú személygépkocsi hátuljának ütközött, és az ingatlan előtt kialakított aprókavicsos, bokros területen állt meg.

A Renault Twingo gépkocsi az ütközést követően letért a menetiránya szerinti jobb oldali útpadkára, majd jobb elejével egy „Főútvonal” jelzőtáblának ütközött, mely a helyéről kitört. A baleset következtében személyi sérülés nem történt. A terhelt vérében a cselekmény elkövetésekor 1,92-2,18 ezrelék (közepes fok) alkoholkoncentráció előidézésére alkalmas szeszes ital fogyasztásából származó alkohol volt.

Az ügyben a Keszthelyi Járási Ügyészség a terhelt - mint különös visszaeső - ellen ittas állapotban elkövetett közúti járművezetés vétsége miatt emelt vádat - tájékoztatta honlapunkat dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.