Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.06.19

Nő garázdálkodott a Lenti Termálfürdőben

Egy 36 éves nő tavaly október 30. napján a délelőtti órákban érvényes szakorvosi beutalóval 1,5 órás medencefürdés-kezelésre érkezett a lenti termálfürdőbe, ahol megvette a belépőjegyet, majd igénybe vette a kezelést.
Miközben  már a medencében tartózkodott, a pénztárosnak tudomására jutott, hogy a nőt a fürdő területére nem engedhette volna be, őt ugyanis a házirend többszöri megsértése miatt a fürdőt üzemeltető  kft.  szolgáltatási igazgatója a nőnek megküldött  levelében 2016. július 12-én a termálfürdőből kitiltotta.

lenti-varoskep.jpg

Ezen rendelkezés miatt amikor a nő a fürdéssel végzett, a műszakvezető és a  biztonsági őr közölték vele, hogy öltözzön fel, és hagyja el a fürdő területét, amelyet azonban a nő velük hangosan kiabálva sérelmezett.

Ezt követően a nő felöltözött, és kb. 11 órakor elindult a kijárat felé, azonban a fürdő előterében a pénztárnál több fürdővendég jelenlétében a fürdő dolgozói felé ismét hangosan szitkozódott, hangoztatta a jogait, követelte a vendégkönyvet, és az általa kifizetett belépőjegy árát.

Miután a pénztáros a pénzt a nőnek visszaadta,  műszakvezető közölte a nővel, hogy amennyiben a viselkedését nem fejezi be, rendőrt fog hívni. Ekkor  a nő feldúlt állapotban egy hirtelen mozdulattal nekilökte a férfit a beléptetőkapunak, távozott a fürdő épületéből, majd a bejárat előtt a földről felvett egy követ, és azt szándékosan, célzottan, nagy erővel, a bejárat melletti vészkijárat 75*190 cm-es üvegajtajának dobta, amelynek következtében az üveg kitörött, a nő pedig futva távozott a helyszínről.
    
A nő kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy a termálfürdő előterében tartózkodó fürdővendégekben, valamint a fürdő és közvetlen mellette lévő szálloda környezetében tartózkodó személyekben megbotránkozást, riadalmat keltsen.

A rongálással a kft. sértettnek okozott kár összesen 61.112,- Ft volt, amely az eljárás során nem térült meg.

A Lenti Járási Ügyészség a nő ellen garázdaság vétsége miatt emelt vádat a Lenti  Járásbíróságon - tudta meg honlapunk dr. Pirger Csabától, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivőjétől.

 

loading...