Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.05.29

Nem tudták fizetni a számláikat, megbeszélték, hogy végeznek magukkal

A vádiratban foglaltak szerint a vádlott és a sértett 1998 óta éltek együtt a sértett nő lakásában, amit anyagi nehézségek miatt 2017-ben el kellett adniuk és bérelt lakásba költöztek.  

Pénzügyi helyzetük viszont továbbra sem javult, elmaradtak a közüzemi számlák fizetésével, a lakbérrel, s félő volt, hogy hamarosan a lakhatásuk sem lesz megoldott.

Helyzetüket kilátástalannak látták, ezért 2020. január 4-én reggel úgy határoztak, hogy öngyilkosságot követnek el oly módon, hogy a férfi megöli a nőt és közös kiskutyájukat, majd végez magával is.  

Nem sokkal később a kutyasétáltatásból hazaérő vádlott egy vezetéket hurkolt a neki háttal álló nő nyakába, s megfojtotta. Az áldozatot az ágyra fektette, majd ugyanilyen módon a kutyával is végzett.

bunugyi-helyszinelo.jpg

Mivel a saját életét nem volt képes kioltani, még aznap délelőtt bement a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságra és bejelentette a történteket.

A zalaegerszegi D.S.J. emberölés bűntette minősítésű ügyének első tárgyalási napjára, távmeghallgató rendszer segítségével június 4-én kerül sor a Zalaegerszegi Törvényszéken - olvasható a törvényszék nyilvános tárgyalási jegyzékében.

Előzmények

Emberölés miatt emeltek vádat egy zalaegerszegi férfi ellen, aki januárban előbb az élettársát, majd a kutyájukat is megfojtotta, ezután pedig értesítette a rendőrséget - tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség szóvivője április 30-án az MTI-t.

Pirger Csaba közlése szerint az 54 éves férfi több mint 20 éve élt élettársi kapcsolatban egy nővel, akivel 2017 nyaráig az asszony tulajdonában lévő zalaegerszegi lakásban éltek. Pénzügyi nehézségek miatt a lakást értékesítették, ezután pedig egy bérelt lakásban laktak, de anyagi helyzetük továbbra sem rendeződött, rendszeresen nagyobb összegű tartozást halmoztak fel.

A pár a múlt év végén 270 ezer forinttal tartozott a lakás tulajdonosainak, akik felszólították őket, hogy tartozásukat január 5-ig rendezzék, különben az ingatlant el kell hagyniuk.

A férfi és a nő január 4-én reggel megbeszélte, hogy a tartozást nem tudják kifizetni, elköltözni nem tudnak, ezért közösen öngyilkosságot követnek el és elpusztítják a kutyájukat is. A férfi nem sokkal később egy dróthurokkal hátulról megfojtotta az asszonyt, hasonló módon a kutyájukkal is végzett, majd a nő holttestét a kutyával együtt az ágyba fektette.

A férfi ezek után önmagával már nem volt képes végezni, ezért elment a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságra és bejelentette, hogy mit tett.
A Zala Megyei Főügyészség emberölés bűntette miatt emelt vádat ellene.