Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.05.30

Nem okozott gondot a jelentős mennyiségű csapadék Zalában

Az elmúlt 24 órában jelentős mennyiségű csapadék hullott Zala megye egész területére. Leginkább a Lenti járás területét nem kímélte az égi áldás, azonban jelentős számú tűzoltói beavatkozást nem generált a szélsőséges időjárás.

zala-megye-esozes-2019.jpg

zala-megye-esozes-2019-2.jpg

Közel negyven milliméternyi eső hullott a megye egész területére egy nap alatt, ami nem sokkal marad el az egy havi átlag csapadéktól. Sok helyen megteltek a vízelvezető árkok, amelyek ilyen tetemes mennyiségű csapadékot csak hosszabb idő alatt képesek elvezetni.

A jelentős mennyiségű eső azonban délután kettő óráig sehol sem emelte meg olyan mértékben a folyók, patakok vízszintjét, hogy bárhol is védekezési munkálatokat kellett volna foganatosítani.

A tűzoltókat is csupán nyolc esetben riasztották az időjárás miatti káresemények felszámolásához, melyből hat esetben útra dőlt fákat kellett eltávolítaniuk és két esetben alacsonyabb helyiségekben összegyűlt esővizet kellett kiszivattyúzniuk a megye hivatásos egységeinek - értesültünk Cseresznyés Dánieltől a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjétől.