Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.04.05

Nem akart pótdíjat fizetni Zalaegerszegen, megütötte a parkolóőrt

Egy 39 éves zalaegerszegi férfi tavaly november 29-én 14 óra körüli időben egy Toyota típusú személygépkocsival oly módon parkolt le a Zalaegerszeg, Kosztolányi u. 5/D. szám alatti Csipke Parkolóházban, hogy a gépjárművel egyszerre két parkolóhelyet foglalt el.

okol.jpg

A parkolóházat üzemeltető Városgazdálkodási Kft. alkalmazottja, 3895,-Ft pótdíjat szabott ki a terhelttel szemben, aki ezt nehezményezte és a parkolóház bejárata előtt - ahova az utcáról is be lehetett látni - szóváltásba keveredett az egyenruhában intézkedő parkoló ellenőrrel.

Miközben  az ellenőr közölte a terhelttel a pótdíj kiszabásának okát és felhívta a figyelmet az ezzel kapcsolatban is kifüggesztett házirendre,  a terhelt egész közel hajolt hozzá és az arcán leköpte őt, majd amikor  a sértett telefonon jelentést akart tenni főnökének a történtekről és közben elfordult, a terhelt jobb öklével, közepes erővel vesetájékon megütötte őt, majd meg is fenyegette, hogy „ha négyszemközt leszünk, ennek még lesz folytatása, lejátsszuk.”

A terhelt erőszakos, kihívóan közösségellenes magatartása alkalmas volt arra, hogy a parkolóházban és a bejárata előtti utcarészen járókelőkben megbotránkozást és riadalmat keltsen.

Az ügyben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt emelt vádat - tudtuk meg dr. Pirger Csabától, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivőjétől.