Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.11.13

Nem adott elsőbbséget a kisbusznak, nyolcan megsérültek

Egy 42 éves lábodi férfi még tavaly július 25.-én 14 óra 44 perckor a Zala megyei Türje külterületén vezette a személygépkocsiját a 7331 számú közúton Óhíd felől Jánosháza irányába.

audi-baleset-2018.jpg

(Fotó: Zala Megyei Rendőr-főkapitányság)

Amikor a férfi járművével a 7331 számú közút és a 7328 számú közút kereszteződéséhez ért, ahol a férfi haladási irányára vonatkozóan „Sebességkorlátozás 40 km/h”, majd az útkereszteződésnél pedig „Állj! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla található, ő ezeknek a jelzőtábláknak az utasítása ellenére megállás nélkül 75-80 km/h sebességgel behajtott az útkereszteződésbe és nem biztosított elsőbbséget a neki jobbról érkező, Szalapa felől Türje irányába szabályosan, 52-55 km/h sebességgel közlekedő kisbusznak, amelyben 17 utas foglalt helyet.

A kisbusz vezetője féktávolságon belül észlelte az útkereszteződésbe elé behajtó gépkocsit, így a baleset bekövetkezését elkerülni nem tudta, az útkereszteződésben  a személygépkocsi és az autóbusz összeütközött.  A baleset következtében  két nő nyolc napon túl, míg további hat személy 8 napon belül  gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A baleset bekövetkezésének oka az volt, hogy a férfi a jelzőtábla utasításának megfelelően nem állt meg, hanem 75-80 km/h sebességgel behaladt az útkereszteződésbe.

Az ügyben Zalaegerszegi Járási Ügyészség közúti baleset okozásának vétsége miatt emelt vádat - tudta meg honlapunk dr. Pirger Csabától, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivőjétől.

Audis hajtott kisbusznak, BMW-s borult fel Zalában

A 7331-es számú mellékúton, Óhíd irányából Jánosháza felé közlekedett szerdán 14 óra 44 perckor Audi A4 típusú személyautójával egy 41 éves lábodi férfi, amikor az „Állj, elsőbbségadás kötelező!" jelzőtábla utasításait figyelmen kívül hagyva, megállás nélkül hajtott be az útkereszteződésbe és nekiütközött a Szalapa irányából Türje felé szabályosan közlekedő kisbusznak.