Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.06.28

Napok óta ünnepelték a börtönből szabadulást, bűnpártolás lett a vége

A család napok óta ünnepelte az I. r. vádlott - 1991-ben született, büntetett előéletű, visszaesőnek minősülő nemesapáti férfi- büntetés-végrehajtási intézetből történő szabadulását nemesapáti lakóhelyükön, ahol a jelen lévő személyek egyénenként változó mennyiségben szeszesitalt fogyasztottak.

Napok óta folyt a dáridó, tavaly április 13-án 17 óra 10 perc körüli időben az ittas állapotban levő, vezetői engedéllyel nem rendelkező egyik családtagnak  autózni támadt kedve, aki beült a nevelőapja, a III. r. vádlott – aki 1974-ben született nemesapáti férfi,-  tulajdonát képező, a ház előtt álló személygépkocsiba és azt a benne levő kulccsal beindította.

borton.jpg

A sofőr a Fő utca 32. szám előtt ittassága miatt elvesztette uralmát a jármű felett, letért az útpadkára és egy villanyoszlopnak ütközött, melyet jelentősen megrongált. Ezt követően visszatért a házhoz és a jelenlévőknek beszámolt a történtekről.

A rendőrségre 19 óra 30 perckor érkezett telefonon bejelentés arról, hogy ismeretlen személy autóval nekiütközött egy villanyoszlopnak, a jármű már nincs a helyszínen. A helyszínre irányított járőrök megjelentek a vádlottak lakásánál, és a jellegzetesen sérült autót meg is találták. Ezt követően próbálták tisztázni, hogy ki vezette az autót, ezért a jelen lévő személyeket meghallgatták.

Az I. r., II. r. – aki 1975-ben született nemesapáti nő-, és a III. r. vádlottak egyaránt úgy nyilatkoztak, hogy a gépkocsit ők vezették,  hogy ezáltal mentsék közeli hozzátartozójukat, a sofőrt, akiről a közös italozás miatt tudták, hogy ittas állapotban volt.

A rendőri intézkedés során 21 óra 30 perc körüli időben a helyszínre érkezett a gépkocsi tényleges vezetője is, aki viszont úgy nyilatkozott, hogy a járművet ő vezette. Az ellentmondásos nyilatkozatok miatt a helyszínen nem volt tisztázható a gépjárművezető személye, ezért mindazon személyeket, akik a vezetés tényét elismerték véralkohol vizsgálatra kellett előállítani.

Az ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt a Zalaegerszegi Járásbíróság végzésével a sofőrt marasztalta el.
Az ügyben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség bűnpártolás vétsége miatt is vádat emelt - tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.