Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.04.06

Nagykanizsai határvadász mentette meg az elkeseredett nő életét

A víz alatt szabadította ki az őrmester a nő beakadt ruháját, így tudta a felszínre hozni. Megmentette az életét.

A Készenléti Rendőrség nagykanizsai határvadász bevetési osztályának járőre, szabadidejében horgászni indult a Kis-Balatonra április 5-én (pénteken) délután, amikor Zalavár külterületén, a települést elhagyva a 7512-es számú út 4. kilométerénél egy nőre lett figyelmes.

nagykanizsa-hatarvadasz-laktanya.jpg

(A Készenléti Rendőrség Nyugat-magyarországi Határrendészeti Igazgatóság Nagykanizsai Határvadász Bevetési Osztályának főbejárata)

Az asszony a víztározó északi felén lévő zsiliprendszer korlátján átlépve a vízbe ugrott, az erős sodrás azonnal elnyelte. Az őrmester utána ugrott, mivel azonban a nő teste nem bukkant fel, a felszín alatt kereste.

Kiderült, hogy a kétségbeesett asszony ruhája beakadt egy vasdarabba, így önerejéből nem is tudott volna kiszabadulni, még ha akart volna sem. Az őrmester sikeresen kiszabadította és a sokkos állapotban lévő nővel az erős sodrású vízből a partra úszott.

A parton stabil oldalfekvésbe helyezte, majd amikor látta, hogy kicsivel jobban van, a kihűlést elkerülendő az autójába ültette, betakarta a pulóverével és mentőt hívott. A mentőszolgálat munkatársaival egy időben az őrmester szolgálatban lévő zalakarosi kollégái is a helyszínre érkeztek. Míg a mentősök a nőt látták el, a rendőrök kollégájuknak adtak meleg takarót.

A 63 éves asszonyt, aki magánéleti problémái miatt szánta rá magát erre a kétségbeesett lépésre, a mentők kórházba szállították.
(Forrás:
ORFK Kommunikációs Szolgálat)