Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.10.08

Mozgáskorlátozott igazolvánnyal parkolt le a Zala megyei rendőrség épületénél

Egy őrimagyaródi 55 éves férfi szeptember 17-én 10:50 órakor az általa vezetett Lada 2107 típusú személygépkocsival megjelent a Zalaegerszeg, Balatoni út 4. szám alatti Zala Megyei Rendőr-főkapitányság épülete előtti parkolóban, ahol a gépkocsiját leparkolta a mozgásában korlátozottak részére fenntartott parkolóhelyen és bement az épületbe.

mozgaskorlatozott.jpg

Az autó első szélvédőjén a férfi élettársa nevére kiállított, „Parkolási Igazolvány mozgásában korlátozott személyek részére” megnevezésű okmány volt elhelyezve, mely okiratot a sofőr jogtalanul használta fel, hogy le tudjon parkolni gépkocsijával a mozgásában korlátozottak részére fenntartott parkolóhelyen.

A férfit pár perc múlva, amikor a gépjárművel indulni készült, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei tetten érték, tőle a más nevére szóló jogosulatlanul felhasznált közokiratot elvették.

Az ügyben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat - értesült honlapunk dr. Pirger Csabától, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivőjétől.

Meglepő üzenet fogadta a magyar autóst

"Eddig sem volt bajom vagy konfliktusom a Rendőrséggel, de ami ma reggel a kocsinál fogadott azon ledöbbentem. Történet: hajnal 2-kor értünk Veszprémbe egy nagyon hosszú út után. Már nem volt kedvem haza vezetni Tatabányára így ott aludtam egy barátomnál. Beparkoltunk, és mivel fáradtak voltunk a sofőr elfelejtette sebességbe tenni az autót, ami fel sem tűnt mert egy egyenes placc volt.