Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.12.13

Mogyoró ültetvény önerő nélkül Zalában!

Kedves Zalai Gazdák!
A HungaroHazel Zrt. segítségével 2021 során önerő nélkül valósíthattok meg szinte bármekkora méretű saját mogyoró ültetvényt!

A jövő év legelején megjelenő 50% ültetvény telepítési pályázatot térítésmentesen megírjuk helyettetek, a telepítési költség másik felére pedig a vállalkozásunkkal integrációs szerződést kötők automatikusan jutnak hozzá egy rendkívül kedvezményes, kimondottan a mogyoró telepítések támogatására kialakított OTP hitelcsomaghoz. A mogyoró termesztési feladatokhoz folyamatosan szakmai támogatást biztosítunk, a termést pedig a mindenkori piaci átlagárakon kötelező jelleggel megvásároljuk tőletek, két hetes fizetési határidővel.

 

mogyoro.jpg

 

A nagyrécsei székhelyű HungaroHazel Zrt. elsődleges célja, hogy 2030-ig több ezer hektáron telepítsen integrált mogyoró termelő ültetvényeket és támogassa a gazdákat az ültetvények ökológiai és gazdasági képességének kihasználásában. Ennek a folyamatnak, komplex regionális fejlesztési elképzelésnek az első és egyik lépéseként indítottuk el mogyoróintegrációnkat, melyhez várjuk több száz vagy akár több ezer gazda csatlakozását.

Banki partnerünkkel közösen kidolgoztunk egy olyan hitelcsomagot, melynek a feltételei rendkívül kedvezőek és speciálisan csak a mogyoró telepítési programban résztvevők számára elérhetőek. A hitelfolyamat végén a bank folyósítja nekünk a telepítési hitelt, mi pedig kulcsra készen a lehető leghamarabb megvalósítjuk az ültetvényt. E mellé társul most egy egyedülálló lehetőség.

Az Agrárminisztérium a Vidékfejlesztési Program forrásait felhasználva 2021 tavaszán egy új, ültetvénytelepítést támogató felhívás megjelentetését tervezi. A felhívás alapvetően új gyümölcs- és gyógynövénytermő ültetvények telepítésére kínál majd lehetőséget, tehát igénybe vehető a mogyoró telepítését tervező gazdáink számára is. A pályázat megírása a hozzánk integrálódó gazdák számára teljesen ingyenes.

A telepítési hitel és a pályázat egysége egy befektetések nélküli, hosszú távon jól jövedelmező, saját mogyoró ültetvény létrehozását teszi lehetővé. Az integráció keretein belül zajló, sok évtizedig tartó közös munka eredménye nagy mennyiségű és jó minőségű termés - tájékoztatta honlapukat Kéri Dóra a nagyrécsei HungaroHazel Zrt. irodavezetője.
Telefonos elérhetőség: 06 30 394 1662.