Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.10.02

Migránsok:horgászati tilalmat rendeltek el Zalában a határ mellett

A migrációs válsághelyzet kezelése miatt általános halászati és horgászati tilalmat rendelt el a Zala Megyei Kormányhivatal Zala megyében, a teljes horvát és szlovén határszakaszon - tájékoztatta a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége pénteken az MTI-t.

 

mura-horgaszati-tilalom.jpg

 

Az érintett területen működő horgászati és halászati egyesületeknek eljuttatott határozat szerint csütörtökön 14 órakor lépett életbe az általános tilalom, ami a határoknál lévő folyókra és a betorkolló vízfolyások 500 méteres szakaszára érvényes.

A felsorolás szerint a Mura-folyó, a Lendva-patak és a Határ-patak teljes zalai szakaszán, továbbá a Kerka-patak, a Kebele-patak és a Principális-csatorna torkolatától számított 500 méteres szakaszon érvényes a tilalom.

Az indoklás szerint a válsághelyzet kezelése miatt a megye határszakaszain folyamatos a rendőri és honvédségi jelenlét, a munkájukat pedig az érintett területen zavarhatják a horgászok és a halászok.
Zala megyében szeptember 23-án a horvát és a szlovén határszakaszon, annak öt kilométeres sávjában, közbiztonsági okokból részleges vadászati tilalmat léptettek életbe, ugyancsak az illegális bevándorlással összefüggő intézkedésként.

FRISSÍTÉS! VISSZAVONTÁK A TILALMAT!!!

Visszavonták a szlovén és a horvát határ mellett csütörtökön, a migrációs helyzet kezelése indokával elrendelt horgászati és halászati tilalmat - tájékoztatta a Zala Megyei Kormányhivatal földművelésügyi és erdőgazdálkodási főosztálya péntek délelőtt az MTI-t.

A közlés szerint a megyei kormányhivatal péntek 10 órai hatállyal visszavonta a migrációs válsághelyzet kezelésével indokolt, csütörtök kora délutántól elrendelt általános halászati és horgászati tilalmat a zalai horvát és szlovén határszakaszon. Mint írták: a honvédelmi tárca kezdeményezésére vonták vissza a tilalmat, mert a migrációs helyzettel kapcsolatban a határ menti tevékenység ezt már nem indokolja.

Az érintett területen működő horgászati és halászati egyesületeknek eljuttatott határozat szerint csütörtökön 14 órakor lépett életbe az általános horgászati és halászati tilalom, amely a határoknál lévő folyókra és a betorkolló vízfolyások 500 méteres szakaszára volt érvényes. Az indoklás szerint a válsághelyzet kezelése miatt a megye határszakaszain folyamatos a rendőri és honvédségi jelenlét, a munkájukat pedig az érintett területen zavarhatták volna a horgászok és a halászok.MTI