Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.07.15

Mészáros Lőrinc rokona vagyok, hétfőtől nem leszel rendőr!

Egy  debreceni illetőségű 41 éves férfi tavaly július 22-én reggel  ittas állapotban, vezetéstől eltiltás hatálya alatt, nagy sebességgel közlekedett Fenékpuszta irányából Keszthelyen a Bercsényi úton egy Audi A8 típusú személygépkocsival, amikor a Keszthely, Bercsényi utca 22. szám előtti útszakaszon a rendőrjárőr  közúti ellenőrzés alá vonta.  Az intézkedés során a férfi átadta az okmányait a vele szemben intézkedő rendőr főtörzsőrmesternek, aki a férfi tiltakozása tiltakozása ellenére adatellenőrzést hajtott végre.

 

birosag.jpg

 

Ezt követően a férfit alkoholszonda megfújására szólította fel, aki agresszívvé vált, fenyegetőleg, kezét ökölbe szorítva, vicsorogva  a rendőr felé közeledett, aki emiatt rádión rendőri erősítést kért.  Ekkor a férfi közölte vele, hogy „hívjál segítséget te vörös köcsög, akkor is el foglak intézni!”

 

Pár perc elteltével a helyszínre érkeztek a Keszthelyi Rendőrkapitányság, valamint a Készenléti Rendőrség állományában szolgálatot teljesítő rendőrök, akik jelenlétében a férfi többször közölte a vele szemben intézkedő  rendőrrel, hogy „Te nem fogsz engem bevinni! Ebből nekem úgysem lesz problémám, megtalállak, kicsinállak! Minden börtönben ismernek, ha sittre kerülök, találkozok a gyerekeddel, akkor meg….. őt! Nem tudod kivel találkoztál, Mészáros Lőrinc rokona vagyok, hétfőtől nem leszel rendőr!”   

 

A rendőr időközben elektromos alkohol tesztet alkalmazott, majd annak eredményére tekintettel közölte a férfivel, hogy előállítja a Keszthelyi Rendőrkapitányságra hiteles légalkoholmérővel történő vizsgálat céljából. A férfi ekkor feldúltan közölte, hogy „Oda viszel ahova akarsz, akkor is meg foglak találni és véged lesz te vörös köcsög.

 

Nem lesz ebből semmi bajom, egy nagy kft. a miénk, 150 kamionunk van, rengeteg pénzünk van, kicsinálunk téged.” Az intézkedés során foganatosított jármű és ruházat átvizsgálás, illetve későbbi előállítása során a férfi több esetben vörös köcsögnek, vörhenyes képűnek, vörhenyes gec.nek szólította a rendőrt utalva annak hajszínére, illetve a „vörös kutya, vörös ló, vörös rendőr sose jó” mondókát ismételgette.

 

A férfit– bilincs használata mellett - az intézkedés helyszínéről előállították a Keszthelyi Rendőrkapitányságra, majd – a légalkoholmérő eredménytelen megfújására tekintettel -  vér- és vizeletvétel végett a Keszthelyi Alapellátási Intézménybe szállították.  Terhelt az előállítás során a sértettet továbbra is becsületében sértő szavakkal illette, szidalmazta. Fenyegetően közölte vele, hogy meg fogja találni a későbbiekben, mert mindenhol vannak ismerősei, közölte vele, hogy „Hétfőtől nem leszel rendőr, még parkolóőrnek sem vesznek fel, nagyon sok pénzünk van, mindenkit megveszünk, ki leszel rúgatva, a kerületi bíróságon találkozunk, a fizetésed a tárgyalásra járásra fogod elkölteni, és éhen fogsz halni”.

 

A mintavételek foganatosítását követően a férfivel szemben ismét bilincs alkalmazására került sor mivel magatartása továbbra is agresszív volt, ekkor hangosan, feldühödve közölte a sértettel, hogy „ A nyugati őrsön lész  csicska járőr, még parkolóőr sem leszel sehol, azt elintézem!”, majd a  férfit a Keszthelyi Rendőrkapitányság Szabálysértési Csoportjához előállították.

 

Az ügyben a  Keszthelyi Járási  Ügyészség becsületsértés vétsége  miatt emelt vádat - értesült honlapunk dr. Pirger Csabától, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivőjétől.