Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.09.04

Mentőápolóra és betegre támadt egy részeg szepetneki férfi

Jogerős ítélet született annak a férfinak az ügyében, aki ittas állapotban rátámadt a mentőautóban tartózkodó ápolóra és betegre.

A vádlott tavaly február 19-én este kerékpárral közlekedett egy zalai község utcájában a betegszállítást végző mentőautóval szemben, s közben leesett a kerékpárjáról. Mivel a vádlottnak fejsérülése keletkezett, beültették a mentőautóba és beszállították a kórházba kivizsgálásra.

mentok.jpg

Útközben a vádlott agresszívvá vált, meg akarta ütni a biztonsági övét többször is megigazító mentőápolót. Ezt egy szintén betegként szállított férfi megakadályozta, ezért a vádlott őrá támadt, s egy alkalommal lábon rúgta. Ezután a mentőápoló közéjük állt, akit a vádlott szintén megrúgott.

A Nagykanizsai Járásbíróság a szeptember 3-án hozott ítéletében a vádlottat bűnösnek mondta ki közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és közfeladatot ellátó személy támogatója elleni erőszak bűntettében, ezért 1 év, végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte.

Az ítéletet mind az ügyész, mind a vádlott és védője tudomásul vették, így az jogerős - tájékoztatta honlapunkat dr. Bartalné dr. Mentes Judit, a Zalaegerszegi Törvényszék sajtószóvivője.

Mentőápolóra és betegre támadt egy részeg szepetneki férfi - Dél-Zala Press

Február 19-én a délutáni órákban az Országos Mentőszolgálat mentőgépkocsival betegszállítást végzett Szepetnekről a nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház sürgősségi osztályára. A gépkocsiban két mentőápoló, valamint a gépkocsivezető foglalt helyet. Szepetnekre érkezéskor a Petőfi utcában egy 1948-ban született szepetneki férfi kerékpárral közlekedett a mentőautóval szemben, miközben leesett a kerékpárjáról.