Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.05.26

Megtörténtek az elbocsátások a Zalai Hírlapnál

"Minden a Media1 előzetes hírének megfelelően történt a kormányközeli Mediaworks Zala-megyei újságjánál.

A Media1 informátorai szerint ma, csütörtökön délelőtt összesen 5 fővel közölte a Zalai Hírlap stábjából a KESMA (Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány) alá tartozó Mediaworks Hungary Zrt. egyik Zalaegerszegre látogató vezetője, hogy a továbbiakban nem tart igényt a munkájukra a vállalat.

Az elbocsátás fotós munkatársat és újságírókat egyaránt érint. Vagyis az történt, amiről a Media1 már az elbocsátások hivatalos közlése előtt is írt.

A Zalai Hírlap stábja az 5 fő elbocsátásával jelentősen megfogyatkozik, hiszen mostanáig nagyjából 8 főből állt a megyei lap, amelyet Mészáros Lőrinc 2018-ban ajándékozott oda több száz másik médiatermékkel együtt az egyébként szintén Mészáros Lőrinc-közeli KESMA-nak, amit Orbán Viktor miniszterelnök egy kormányrendelettel nemzetstratégiai jelentőségű ügyletnek minősített.

A Mediaworks azután fogott bele létszámleépítésbe, hogy a Fidesz ismét kétharmadot szerzett a választásokon. A Media1 a Mediaworks működésére belső rálátással bíró forrásai szerint arról van szó, hogy a médiavállalatnál csökkenő állami reklámköltéssel számítanak, ezért költségtakarékossági intézkedésbe kezd a cég."

(Forrás: Média1)

zaol.hu-2022.jpg

(Fotó: Képernyőkép. zaol.hu)