Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.06.12

Megölte 17 éves unokahúgát a zalai férfi

A bíróság elrendelte annak a Zala megyei férfinak az előzetes letartóztatást, akit a 11 évvel ezelőtt eltűnt unokahúga megölésével gyanúsítanak - közölte a rendőrség kedden a honlapján.
A Reziben élő, akkor 17 éves lány eltűnését 2007 májusában jelentették be szülei a Keszthelyi Rendőrkapitányságon.
A lány eltűnésének az ügyét idén májusban a Készenléti Rendőrség kiemelt ügyeket felderítő főosztályának nyomozói vették át, akik felvették a kapcsolatot a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság (ZMRFK) munkatársaival.

rezi-emberoles.jpg

(Itt találták meg a maradványokat)

Keszthelyen ismételten kihallgatták mindazokat, akikről úgy gondolták, hogy információt tudnak adni a lány eltűnéséről.
A baráti kör egyik tagja elmondta a rendőröknek, hogy szemtanúja volt egy olyan jelenetnek, amikor a lány nagybátyja pénzt adott át az unokahúgának. Beszámolt arról is, hogy furcsának, túlzottan bizalmaskodónak és intimnek találta, ahogyan a nagybácsi a lánnyal viselkedett.
A 48 éves férfit a rendőrség május végén, védője jelenlétében hallgatta ki.
A nagybácsi - aki 11 évig látszólag a családdal közösen kereste unokahúgát - részletes beismerő vallomást tett, és elmondta, hogy zsineggel megfojtotta áldozatát, és elmondta azt is, hogy hol rejtette el 2007-ben a holttestet.
A Keszthelytől 8 kilométerre található falu egyik házának pincéjében - ahol a férfi lakott - a rendőrök emberi maradványokat találtak.

rezi-emberoles-2.jpg

(Bilincs 11 év után)

A csontvázat igazságügyi orvos szakértő vizsgálja meg, hogy kétséget kizáróan bizonyosságot nyerjen, hogy a 17 évesen eltűnt lány földi maradványai kerültek elő.
A férfi ellen emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, előzetes letartóztatását a bíróság június 1-jén elrendelte - ismertette a rendőrségi honlap a Zsaru magazin írását. MTI
(Fotók: police.hu)