Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.07.16

Meglopta Zalaegerszeg városát

A  most 45 éves  zalaegerszegi férfi  2017. évben több zalaegerszegi és környéki helyszínen vállalt bontási, lomtalanítási, takarítási munkálatokat. A férfi 2017-ben Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Alpolgármestere által tartott fogadóórán felajánlotta, hogy a város tulajdonában álló Zalaegerszeg, Kisfaludy út 7. szám alatti, korábban Megyei Művelődési és Ifjúsági Központként üzemelő épület felújítását megelőzően vállalná az épült kitakarítását, valamint a hulladék elszállítását a fűtési rendszert alkotó csövek, radiátorok értéke fejében.

 

zalaegerszeg-mmik-epulete.jpg

(A volt MMIK épülete Zalaegeszegen)

Egyúttal további, hasonló állapotú, önkormányzati tulajdonban lévő épületek vonatkozásában is felajánlotta a munkák elvégzését. Az alpolgármester válaszlevélben tájékoztatta a terheltet arról, hogy az önkormányzat kezelésében lévő épületekben lévő, hasznosíthatónak ítélhető anyagokat, berendezéseket a jövőbeni fejlesztések megkezdésekor, az átépítést, bontást végző vállalkozó árajánlata alapján tudják beszámítani a vállalási árba, azokról nem kívánnak külön megállapodásokat kötni.


Az egykori MMIK épületének fejlesztése tájékoztatásuk szerint egyelőre nem időszerű, az épület kitakarítását – más önkormányzati épületekhez hasonlóan – nem tartják szükségesnek.


A terhelt a tájékoztatás ellenére – tudva arról, hogy arra sem engedéllyel, sem jogosultsággal nem rendelkezik - 2017. szeptemberében  megjelent a város tulajdonában álló Zalaegerszeg, Vizslaparki út 48. szám alatti, korábban a ZÁÉV Építőipari Zrt. munkásszállójaként működő épületnél két segédmunkással  együtt.


A terhelt az épületbe a szomszédos vendéglátóhelyen elhelyezett kulccsal jutott be, ahol az egyik ajtón a jogosult tudta és beleegyezése nélkül zárcserét végzett. Fentieket követően a terhelt által megbízott segédmunkások a terhelt tudtával és beleegyezésével legalább három alkalommal megjelentek az épületnél, ahol több helyiségből a későbbiekben fémhulladékként értékesíthető, összesen 1 075 400 Ft értékű tárgyakat szereltek le és tulajdonítottak el.  A segédmunkások a terhelt megbízásából  az épületből  további összesen 466 000 Ft értékű tárgyakat  készítettek össze elvitelre.


A Zalaegerszegi Járási  Ügyészség  a férfi,  mint visszaeső ellen  lopás bűntette miatt emelt vádat - tudtuk meg dr. Pirger Csabától, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivőjétől.