Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.10.28

Megfenyegette az intézkedő rendőrt Keszthelyen

Egy 40 éves keszthelyi lakos  (férfi) április 11-én az esti órákban egy  keszthelyi lakóház lépcsőháza előtti területen tartózkodott, amikor tudomást szerzett arról, hogy élettársát,  a rendőrség az  épület I. emeleti egyik  lakásából egy szabálysértési ügyben előállítja.
Az előállítást a Keszthelyi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi és Határrendészeti Osztályának tagjai ún. alakzatban hajtották végre, melynek során négy rendőrjárőr fogta közre és kísérte ki az épületből az előállítandó személyt, miközben az intézkedést  egy  rendőr őrnagy sértett, vezető ügyeletes vezényelte le, aki az alakzat élén haladt.

rendorseg-akcio.jpg

(A fotó illusztráció)

Ekkor a   terhelt fenyegető kifejezéseket használva a sértett elé lépett és az élettársával szemben alkalmazott kényszerintézkedést sérelmezve közölte vele, hogy „kirúgatja” a rendőrségtől, leszerelteti és kijelentette, hogy „te itt többet nem leszel rendőr, egy senki leszel”.
A sértett felszólította a terheltet, hogy álljon félre az útból és ne akadályozza az előállítást, mire a férfi egyre indulatosabb állapotba került és a sértettet trágár kifejezésekkel szidalmazni kezdte, mondván „ki a f...m vagy te itt, ha tovább akarsz menni, akkor kerülj ki!”

A rendőri alakzat végül elhaladt a továbbra is kiabáló terhelt mellett és a Georgikon utcára nyíló parkolóban a nőt  a szolgálati gépjárműbe ültették, amikor a közelben álló  terhelt a  sértett felé kiáltotta, hogy „te f.......ó, büdös köcsög”. A sértett ekkor felszólította, hogy válogassa meg a szavait, mire a terhelt közölte, hogy „azt kiabálok, amit akarok; miért, nem kiabálhatok?”
A terhelt által használt trágár kifejezések alkalmasak voltak a szolgálatát és munkakörét ellátó  rendőr őrnagy sértett becsületének csorbítására.
A Keszthelyi Járási  Ügyészség becsületsértés  vétsége  miatt emelt vádat a  Keszthelyi    Járásbíróságon - tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.