Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.12.06

Meg akarta vezetni a zalai zsarukat, de lebukott

Egy férfi tett bejelentést a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába november 27-én éjszaka 22 óra körül, hogy unokatestvérének (A későbbi balesetet okozónak. A szerk.) Renault típusú személyautóját ismeretlenek ellopták egy pákai ház udvaráról.

A bejelentés után a Lenti Rendőrkapitányság munkatársai szemlét tartottak, az autót pedig Lispeszentadorján külterületén egy szántásban felborulva megtalálták.

 

lispeszentadorjan-baleset-1.jpg

lispeszentadorjan-baleset-2.jpg

(A Renaultot Lispeszentadorjánnál a szántásban találták meg a zsaruk. Fotók: Zala Megyei Rendőr-főkapitányság)

 

A rendőrök széleskörű adatgyűjtést végeztek, melynek során gyanú merült fel arra, hogy az autóval valójában annak tulajdonosa szenvedett balesetet, majd kitalálta, hogy ismeretlenek ellopták az udvarából a gépkocsit. Ezt a férfi az elétárt bizonyítékok alapján végül el is ismerte.

Az egyenruhások megállapították, hogy a 25 éves pákai férfi vezetői engedéllyel nem rendelkezett és a vezetéstől is eltiltás hatálya alatt állt a baleset időpontjában.

A lenti zsaruk az ügyben hatóság félrevezetése miatt büntetőeljárást indítottak, a sofőrt járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából szabálysértési őrizetbe vették és a megyei rendőr-főkapitányság fogdájába vitték - tájékoztatott a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.