Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.09.07

Lógár Zoltán lett a polgármester Dobriban

Lógár Zoltán (független) eddigi alpolgármestert választották meg a Zala megyei Dobri vezetőjének a vasárnapi időközi önkormányzati választáson - tájékoztatta a lovászi közös önkormányzati hivatalhoz tartozó község jegyzője az MTI-t.

Novák Anett a helyi választási iroda vezetőjeként elmondta: a névjegyzékben szereplő 136 választópolgár közül 91-en szavaztak, közülük egy ember érvénytelen voksot adott le. A három független jelölt közül Lógár Zoltán 57, Biharvári Éva 32, Ecsedi József pedig egy szavazatot szerzett.

dobri.jpg

A jegyző hozzátette: a választópolgárok fegyelmezetten betartották a koronavírussal összefüggésben meghatározott szabályokat, a távolságtartást, a maszk és a kézfertőtlenítő használatát.

Dobriban azért kellett időközi választást tartani, mert a 2006 óta hivatalban lévő polgármester személyes indokokra hivatkozva múlt év végi hatállyal lemondott posztjáról.

A helyi választási bizottság eredetileg március 22-ére írta ki az időközi választást, de február 17-ig, a határidő lejártáig egyetlen jelöltet sem tudtak nyilvántartásba venni, újabb időpontot pedig csak a veszélyhelyzet lezárulta után lehetett meghatározni. MTI

Harcias dobri nő ellen emeltek vádat

Egy 45 éves Dobriban élő nő és élettársa tíz év együttélés után 2018. májusában szakítottak, amelyet követően a volt élettárs egy másik nővel - a sértettel- létesített élettársi kapcsolatot, akivel a Dobriban éltek egy családi házas ingatlanban. A nő a szakításért a sértettet okolta, megharagudott rá, üzenetekben többször is a kifejezésére juttatta, hogy a férfi még mindig őt szereti, valamint 2018.