Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.07.20

Lezárt autók feltörésére szakosodott a zalai bűnbanda

Két zalaegerszegi, büntetett előéletű férfi 2019. szeptember 9-én autóval Zalaegerszegről Szombathelyre indultak abból a célból, hogy a város különböző parkolóhelyein leállított személygépkocsikat szemrevételezve, abban hagyott értékek után kutatva vagyon elleni bűncselekményeket kövessenek el.

Első alkalommal a Hajnóczy utca és a Jáki út kereszteződésénél lévő temetőnél, majd az uszoda és a műjégpálya, valamint a Tó vendéglő parkolójában álló gépkocsikat nézegették. Ezt követően a Szombathely, Középhegyi út és Szőlőhegy utca környékén állították le a gépkocsit, ahonnan gyalogosan egy családi házhoz mentek, ahol az I. rendű vádlott a nála lévő eszközzel a karosszéria lemezt kifeszítve felnyitotta a ház előtt parkoló, Chrysler Voyager típusú gépkocsi jobb első ajtaját, miközben a másik férfi figyelte a környéket, nehogy a bűncselekmény elkövetése közben megzavarják őket. Készpénz után kutattak, de a keresés eredménytelen volt.

 

auto-alkulcs.jpg

 

Visszaútjuk során több parkoló járművet is megtekintettek különböző Zala és Vas megyei településeken, majd otthonukba tértek.
A jármű ajtajának megrongálásával megközelítőleg 60 000 Ft kár keletkezett.

Az I. rendű vádlott és élettársa 2019. december 13-án hasonló céllal utaztak Nagykanizsára, ahol a köztemető bejárata melletti parkolóban a férfi a nála lévő álkulccsal, a zárgombot eldeformálva kinyitott egy ott parkoló Suzukit, miközben párja figyelte a környéket. A férfi az autóban talált fekete táskában lévő pénztárcából 8 000 Ft készpénzt vett magához, azt társának átadta, majd a Csónakázó-tóhoz mentek tovább a járművel, ahol rendőri intézkedés alá vonták őket.
A jármű ajtajának javítási költsége 63 500 Ft volt.

A három elkövetővel szemben lopás vétsége miatt emelt vádat a Zalaegerszegi Járási Ügyészség a napokban - tájékoztatta honlapunkat kedden dr. Jánky Judit, a Zala Megyei Főügyészség ügyésze, helyettes szóvivője.