Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.04.16

Letenyére indult piáért, de Lispeszentadorjánnál felborult

Egy 1995-ben született pákai férfi tavaly november 27-én a lakásán házibulit tartott. Amikor az italkészlet fogyóban volt, mások társaságában személygépkocsival Letenyére indult, azonban csak Lispeszentadorjánig jutott, mert itt a vezetői engedéllyel nem rendelkező és járművezetéstől eltiltás hatálya alatt álló férfi elvesztette uralmát a jármű felett, az úttestről lehajtott és a gépkocsival felborult.

Az autó elszállítására az unokatestvérét kérte meg, azt állítván, hogy a kocsit ellopták, aztán megkerült, a rendőrség már engedélyezte annak hazaszállítását. Az unokatestvér ezt a 20 óra utáni időpontra és a kijárási korlátozásokra tekintettel aggályosnak tartotta, ezért informálódott a Zala Megyei Rendőr-főkapitányságon.

A rendőrség ekkor telefonon felhívta a férfit, aki elmondta, hogy gépkocsiját 17 és 19 óra közötti időben ismeretlen tettesek a háza udvaráról eltulajdonították. E bejelentés alapján jármű önkényes elvételének bűntette miatt a Lenti Rendőrkapitányságon rendőri intézkedésre, szemle megtartására, majd nyomozás elrendelésére és lefolytatására került sor.

Az eljárás során a férfi végig kitartott valótlan bejelentése mellett, azonban a beszerzett bizonyítékok hatására kénytelen volt elismerni, hogy gépkocsiját nem lopták el, azzal ő közlekedett.

Az ügyben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség büntetőeljárás alapjául szolgáló hatóság félrevezetésének vétsége miatt emelt vádat - tudatta honlapunkkal pénteken dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.

lispeszentadorjan-baleset-1.jpg

lispeszentadorjan-baleset-2.jpg

(A Renault-ot a szántásban Lispeszentadorjánnál találták meg a zsaruk. Fotók: Zala Megyei Rendőr-főkapitányság)