Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.01.09

Lemondás miatt új polgármestert választanak Dobriban

A tavaly októberben újraválasztott településvezető lemondása miatt márciusban ismét polgármester-választást tartanak a Zala megyei Dobriban.

Novák Anett, a lovászi közös önkormányzati hivatalhoz tartozó település jegyzője a helyi választási iroda vezetőjeként az MTI megkeresésére csütörtökön elmondta: Horváth Albin (független) személyes indokokra hivatkozva mondott le az év végén a posztjáról.

dobri.jpg

Az időközi választást március 22-re írta ki a helyi választási bizottság. A települést addig a jelenlegi alpolgármester irányítja.

A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint a tavaly októberi voksoláson a Dobriban élő 144 választópolgár közül 109-en szavaztak. A két független jelölt közül Horváth Albin 78, Biharvári Éva 31 voksot kapott.
A lemondott polgármester 2006 óta vezette a települést.

Horváth Albin december 31-én mondott le tisztségéről a képviselő-testülethez intézett írásbeli nyilatkozatával.
Dobriban március 22-én 6.00 órától 19.00 óráig lehet szavazni.

Harcias dobri nő ellen emeltek vádat

Egy 45 éves Dobriban élő nő és élettársa tíz év együttélés után 2018. májusában szakítottak, amelyet követően a volt élettárs egy másik nővel - a sértettel- létesített élettársi kapcsolatot, akivel a Dobriban éltek egy családi házas ingatlanban. A nő a szakításért a sértettet okolta, megharagudott rá, üzenetekben többször is a kifejezésére juttatta, hogy a férfi még mindig őt szereti, valamint 2018.

 

loading...